ffNekoliko će naših članova Valentinovo provesti u Plzenu gdje Dinamo za tri dana igra prvu utakmicu 1/16 finala Europske lige, dok nas na uzvrat u Zagreb, tjedan dana kasnije, ide dvadesetak. Mnogi od nas imaju godišnje, a za sve one koji ih nemaju osigurali smo ulaznice na vrijeme. Nakon 49 godina čekanja, Dinamovi će navijači napokon uživati u europskoj utakmici koja se igra u veljači. Igramo protiv teškog protivnika, ali mi smo svoje napravili. Dalje laganini i opušteno.

Uz malo sreće riješit ćemo mi i te Čehe, ali se ne smijemo zavaravati da će biti lako jer radi se o klubu koji je više puta prezimio u Europi, osvojio 7 bodova u ovogodišnjoj Ligi prvaka, pobijedio Romu i CSKA. Skupinu su završili na 3. mjestu iza Reala i Rome. Moglo bi se reći da se radi o neatraktivnom protivniku, a iznimno neugodnom. Dinamo je na papiru puno skuplja momčad od domaćina. Viktorija je na Transfermarktu procijenjena na 30,8 milijuna, a Dinamova na 50,05 milijuna eura.

Dok je za Viktoriju, kao i za većinu klubova u ovoj fazi natjecanja, dvoboj šesnaestine finala obična utakmica koja klubu može donijeti dodatnu, ali u nogometnom smislu neznatnu zaradu, za Dinamo je ona povijesna, prva koju igramo nakon 49 godina pauze. O mitu ''europskog proljeća'' već smo puta pisali, a sada je isto postalo stvarnost. Dinamo zaista, nakon toliko sezona agonije, igra to ''epsko proljeće'' i trener Bjelica neće trebati posebno motivirati igrače za ove dvije utakmice.

Također, Dinamo nakon dva proljetna kola ima čak 14 bodova više od prvih pratitelja i jasno je kako su Plavi, čak 16 kola prije kraja prvenstva, osigurali novi naslov prvaka. Dinamo je toliko dominantan u prvenstvu u odnosu na konkurente da je nerealno za očekivati da će ući u ludu seriju poraza, a da će istovremeno Rijeka ili Osijek do kraja prvenstva slaviti u više-manje svim utakmicama.

S druge strane, Viktoria je u prvoj proljetnoj utakmici remizirala kod Mlade Boleslava, a Slavia je slavila te je prednost praškog sastava narasla na 6 bodova. Viktoriji je svakako prioritet prvenstvo, a između dvoboja s Dinamom dočekuju Slaviju na domaćem terenu te im je iz te perspektive ta utakmica puno bitnija. Barem se tako nadamo.

Plzen je grad na zapadu Češke i u blizini granice s Njemačkom i Austrijom pa su naši navijači najavili masovni odlazak u Plzen. Interes je puno veći od 12.000 mjesta, koliko može stati na Doosan Arenu, a prema pravilima UEFA-e Dinamo je dobio samo 5%, odnosno nešto više od 600 ulaznica. I naša će udruga imati predstavnike u gradu piva, no o tome nešto više nakon prve utakmice.

et