jovicevicOpće je poznata stvar kako Dinamo ima jednu od najboljih škola nogometa, ne samo u Europi, nego i u svijetu. To je škola koja u kontinuitetu potvrđuje svoja visoka dostignuća. Juniori su nam u osmini finala Lige prvaka gdje će igrati protiv slavnog Liverpoola, dok je druga ekipa Dinama jučer izborila polufinale na prestižnom Premier League International Cupu. I u jednoj i u drugoj momčadi ima jako zanimljivih imena koja bi uskoro mogla pokucati na vrata prve momčadi.

Ulazimo u ožujak, a Dinamova europska sezona je još uvijek u punom jeku. Nesvakidašnje, nestvarno, ali je tako. Za tjedan dana na Maksimir stiže Benfica, a samo nekoliko dana kasnije juniorska momčad Igora Jovičevića na Hitrec-Kacijanu dočekuje Liverpool. Kako bi rekli Pipsi u jednoj svojoj pjesmi: "I sve je super i sve je za pet..."

Kvalitetan stručni rad s mladima stvarao je igrače velikog dometa. Od fantastičnog rezultata kao što je osvajanje Svjetskog prvenstva mladih reprezentacija u Čileu 1987. godine, stvorena je osnova za velike uspjehe Hrvatske nogometne reprezentacije poput brončane medalje na SP u Francuskoj 1998. Posebno smo ponosni na naših 14 igrača koji su osvojili srebrnu medalju na SP u Rusiji prošle godine.

Juniori proizašli iz naše škole nogometa bili su pet puta prvaci Jugoslavije i dva puta pobjednici Kupa, uz nebrojeno puno uspjeha svih uzrasta u prvenstvima Hrvatske. Godine 2013. osvojen je međunarodni Nike Premier Cup (neslužbeno klupsko svjetsko prvenstvo) uz pobjedu nad Milanom na Old Traffordu. 

Budući da se na ljeto može očekivati prava pomama za našim igračima, budite potpuno mirni jer dolaze neki novi klinci. Dinamo više ne ovisi o jednom ili dvojici igrača. Ako ode Livaković, na gol će za početak stati Zagorac, a zatim vrlo brzo i supertalentirani Dinko Horkaš. Što je jučer obranio igračima Tottenhama spada u rubriku vjerovali ili ne. Već sezonu-dvije trenira u okruženju prve momčadi, a u 2. HNL-u je već skupio 52 nastupa. Zapamtite to ime!

Što ako ostanemo bez sjajnog Olma? Ništa, tu je Majer, a od mladih dolazi jedan univerzalac po imenu Marko Gjira. Umjesto Gojaka uvijek može igrati Moro, umjesto Ademija Šunjić, u napadu imamo sjajne Petkovića, Gavranovića i Andrića. Čovjek ne zna koga bi prije stavio, a s 19 godina vrlo blizu prvog sastava je Mario Čuže koji je jučer svojim golom u Londonu srušio Tottenham. Ne smijemo zaboraviti spomenuti Šutala, Šipoša, Franjića i naravno Marina. Itekako će se još čuti za te mladiće. Ako mi ne vjerujete, pogledajte koju utakmicu naših juniora i Dinama II.

O Bože, kako je lijepo biti dinamovac :)

tottenham pobjeda