benfica1 0Nastavljamo tamo gdje smo stali. Bajka ide dalje. Jučer je na Maksimiru pred 30.000 navijača pala i Benfica. Dinamo je ostvario povijesni rezultat ne samo za sebe, nego i za cijeli hrvatski nogomet. Ovaj Dinamo ima gard, ovaj Dinamo zna što hoće i to je u četvrtak doznao ostatak Europe. Dinamo je dovođenjem Nenada Bjelice napravio najjači mogući transfer. Nakon pobjede 1:0 nad Benficom na prepunom Maksimiru, jasno je kako je ova momčad spremna za puno veće stvari.

 

Iako Nenad Bjelica zbog suspenzije nije smio voditi Dinamo s klupe, osjećalo se kako je momčad uz njega i on uz momčad u svakoj sekundi utakmice. Na kraju su igrači njega i sve nas nagradili pobjedom, iako nismo igrali u najjačem sastavu. I to ne protiv bilo koga, nego protiv najslavnijeg portugalskog kluba.

Predivno je sinoć bilo na Maksimiru. Čudesno. Benfica je u Maksimir došla kao papirnati favorit, ali osim prilike s početka utakmice, u kojoj je Livaković sjajnom paradom spasio našu mrežu, ta se razlika u nastavku utakmice uopće nije osjetila. Dapače, mogli smo pobijediti i većom razlikom. Svi su bili odlični, ali Olmo, Petković, Šunjić i Teophile bili su čudesni.

Ovako na uzvrat u Lisabon, koji se igra 14. ožujka u 21 sat, idemo s golom prednosti. Potpuno opušteni, što je u ovakvim utakmicama izuzetno bitno jer mi smo svoje napravili samim ulaskom u osminu finala. Sve iznad toga bit će samo bonus. Mi vjerujemo igračima i treneru da i ovu prepreku možemo preskočiti. Sada je pritisak na njima.

Na utakmici je bilo 30-ak naših članova na sve tri tribine, a naša mlada članica Ena Majačić izašla je na teren s igračima. I njoj, a i svima nama ova će utakmica ostati u nezaboravnom sjećanju. To je svakako jedna od najvećih pobjeda u povijesti. Ponosni smo do neba. Vidimo se u nedjelju na Maksimiru!

benf big