dn2019Jučer je u Maksimiru održana Izvanredna izborna skupština na kojoj je predsjednik Udruge navijača Dinama iz Orahovice, Damir Najmenik, po treći put zaredom izabran u skupštinu kluba, i to u godini najvećeg klupskog uspjeha unazad 50 godina. Kasnije su obnovljeni i ostali mandati pa je tako Mirko Barišić ponovo izabran za predsjednika kluba, a zatim su potvrđeni članovi Izvršnog i Nadzornog odbora te ostali članovi Skupštine. Sve je jednoglasno odlučeno.

Jučer se na skupštini prvi put pojavila i Vlatka Peras kao predsjednica uprave kluba. Riječ je o prvoj ženi koja je zasjela na čelo kluba u dugogodišnjoj povijesti. Skupština je započela velikim pljeskom za novoizabranu predsjednicu, a nazočilo joj je 64 od 80 skupštinara, tako da su sve odluke bile pravovaljane. Vrlo brzo krenulo se na financijsko izvješće za 2018. godinu, a tu je priča za naš klub više nego pozitivna.

Dinamo je u 2018. ostvario prihod od 435,7 milijuna kuna, a rashodi su bili 346,1 milijuna kuna. Tako je ostvarena bruto dobit od 89 milijuna kuna, te čista neto dobit od 72 milijuna. Ovdje valja naglasiti kako je ovaj naš sportski i financijski uspjeh neusporediv s bilo kojim drugim sportskim kolektivom u Hrvatskoj. Istina je da Dinamo od osamostaljenja nikada nije bio ovako uspješan te da je na njegovom primjeru vidljivo kako samostalnost u vođenju klupske politike i kompetentnost vodstva rezultiraju uspjehom.
 
predsjednica
 
Čestitke svima u klubu na ovim fantastičnim rezultatima i poslovanju. Svaka nam je godina bolja od prethodne, mada uskoro možemo očekivati kako će pojedine udruge tražiti greške i to odmah plasirati u javnost. Ne obaziremo se na to, nego uživajmo u ovim danima jer u današnje vrijeme biti konkurentan s europskim gigantima ravno je čudu.
 
Za kraj još ću samo spomenuti kako smo u prošloj godini imali značajan porast u prodaji godišnjih ulaznica (2017. god. 2815 godišnjih ulaznica - 2018. god. 5969 godišnjih ulaznica), zatim su tu suveniri, ulaznice, a porastao je i broj članova. U prošloj nas je godini bilo 11 187. Idemo dalje. Nema predaje!
 
pree