gs19orU četvrtak, 28. ožujka 2019., u hotelu Ružica u Orahovici, održana je redovna Godišnja skupština Udruge navijača Dinama iz Orahovice. Predsjednik Udruge otvorio je skupštinu i predložžio sljedeći dnevni red: 1) Izbor radnih tijela skupštine 2) Izvješće o radu Udruge, Financijsko izvješće, Izvješće Nadzornog odbora 3) Rasprava i usvajanje izvješća te pozdravne riječi gostiju 4) Prijedlog programa rada za naredno razdoblje 5) Zaključna riječ.

 

IZVJEŠĆE O RADU ZA 2018. GDINU

 

U novu smo godinu tradicionalno krenuli radno. Zadnji dan u godini bio je u znaku Dinama. Na Silvestrovo smo svim ljubiteljima plave boje organizirali druženje, a svaki je dinamovac prilikom učlanjivanja na poklon dobio šalicu naše Udruge i džepni kalendar te smo već prvi dan imali 55 članova. Godinu smo završili sa 154 člana, što je za 29 članova bilo više nego prethodne godine. To nam je nakon 2008. druga najuspješnija godina po broju članova. Trenutno imamo 126 članova.

Naše djelovanje promatrano prema kronologiji događanja ogleda se u sljedećim aktivnostima:

-         U siječnju 2018. našu je web stranicu posjetio 3 milijunti posjetitelj, što dovoljno govori o njenoj popularnosti. Stranica je neiscrpan izvor osvrta, recenzija, kritika i fotografija vezanih uz Dinamo i rad naše Udruge, a praćena je u cijelom svijetu.

-         Nogometnu smo sezonu otvorili u veljači gostovanjem u Osijeku gdje je Dinamo pobijedio 4:2.

-         Samo par dana kasnije bili smo u Zagrebu na derbiju Dinamo-Hajduk.

-         9. ožujka 2018., u hotelu "Dukat" u Orahovici, održana je redovita Godišnja skupština kojoj su nazočili i gosti iz Zagreba - direktor marketinga Tomislav Rukavina, glasnogovornik kluba Alen Lesički te prvotimac Dinama Mario Gavranović. Tom je prigodom bila i promocija filma "Naših prvih 10 godina" kojim smo obilježili 10 godina postojanja Udruge navijača Dinama iz Orahovice.

-         Klub je tih dana na svojim službenim stranicama čestitao našoj udruzi desetu godišnjicu postojanja, uz želje za još mnogo uspjeha i lijepih trenutaka u narednim godinama, što je bio samo nastavak dobre suradnje između kluba i naše Udruge.

-         Sljedeća utakmica na kojoj smo bili bio je derbi protiv Rijeka, tadašnjeg prvaka, kojeg smo pobijedili 3:0.

-         Devet je članova udruge, od kojih čak troje djece, bilo na zadnjoj prvenstvenoj utakmici u Vinkovcima prije nego je Cibalia napustila prvoligaško društvo. Dinamo je pobijedio 2:0.

-         Bili smo na proslavi prvaka protiv zaprešićkog Intera. Lijepa večer u Maksimiru završena je decentnim, ali efektnim vatrometom.

-         Bili smo na finalu Kupa u Vinkovcima kada smo pobijedili Hajduk 1:0 te na taj način osigurali dvostruku krunu. Igrači Dinama proslavili su osvajanje kupa ispred naše tribine i transparenta Orahovica gdje su se i fotografirali.

-         Neki naši članovi redovito prate i Hrvatsku nogometnu reprezentaciju gdje god da igra pa su tako bili i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je Hrvatska ostvarila povijesni uspjeh osvojivši srebrnu medalju.

-         Nakon spektakularnog dočeka naših reprezentativaca u Zagrebu na kojemu je bilo pola milijuna ljudi, nogometašima su i u drugim gradovima diljem Hrvatske priređeni svečani dočeci. Nekoliko je naših članova bilo na dočeku u Zagrebu, a prava slavonska fešta vladala je u Donjem Miholjcu i Slavonskom Brodu. Prvo smo bili u Miholjcu, a zatim i u Brodu gdje su se održali najveći javni skupovi u povijesti tih gradova.

-         Nakon nogometne reprezentacije, tenisača, košarkaša i vaterpolista, sportski niz uspjeha nastavio je i Dinamo. Bili smo na prvoj europskoj utakmici protiv Hapoela kada smo pobijedili 5:0. Na stadionu je bilo 12 naših članova.

-         Na sljedećoj utakmici protiv Astane bilo nas je 14.

-         Godišnje ulaznice kupilo je 17 članova udruge, a nadamo se da će ih ove godine biti još i više.

-         Bili smo na utakmicama Dinamo-Osijek 2:1, Dinamo-Lokomotiva 1:0, Dinamo-Rijeka 1:1 i Dinamo-Gorica 1:0.

-         28. kolovoza 2018. bili smo na utakmici Dinamo-Young Boys

-         Put prema europskom proljeću započeli smo u velikom stilu. Na Maksmiru smo ostvarili jednu od najvećih pobjeda u novijoj povijesti pobjedivši turski Fenerbahče 4:1.

-         Iako je UEFA zbog rasističkih ispada domaćih navijača zatvorila stadion za gledatelje u Trnavi, nekoliko je članova naše udruge bilo na stadionu u Slovačkoj jer smo bili pozvani kao gosti kluba. Dinamo je dobio 200-tinjak ulaznica koje su podijelili svojim povjerenicima i članovima pa se pjesma mogla čuti tijekom čitave utakmice. Uživali smo u velikoj pobjedi koja nas je sasvim približila europskom proljeću.

-         U prigodi blagdana Svih svetih i Dušnog dana, predstavnici udruge Ivica Unferderber, Ivica Kiris, Yaser Yahya, Vladimir Grgurić i Damir Najmenik upalili su svijeće kod središnjeg križa te na grobovima naših preminulih članova i poginulih hrvatskih branitelja na orahovačkom i dolačkom groblju.

-         Donacijom Kandita iz Osijeka, našim smo igračima i trenerima, uoči njihovog gostovanja u Osijeku, uručili 5 kg najboljih Kanditovih čokoladi.

-         Godina 2018. ušla je u povijest hrvatskog sporta. Prvo je Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, zatim je naš bivši igrač i kapetan Luka Modrić proglašen najboljim igračem na svijetu, a krajem godine Hrvatsku je razveselio i naš Dinamo koji je nakon 48 dugih godina izborio europsko proljeće. U maglovitoj maksimirskoj noći igrali smo protiv Spartaka iz Trnave. Bila je to noć velikog slavlja na kojemu je bilo i puno naših članova.

-         Nekoliko je naših članova tradicionalno posjetilo herojski grad Vukovar te na taj način obilježilo 27. godišnjicu pada grada. U gradu gdje se stvarala Hrvatska, odali smo počast svima koji su položili život za Domovinu. Slava i tragedija Vukovara prisiljavaju nas da Vukovar nikada ne zaboravimo.

-         Godinu koja je po mnogo čemu bila jedinstvena završili smo utakmicama protiv Anderlechta i Hajduka.

-         Predsjednik udruge bio je u Zagrebu na Godišnjoj skupštini GNK Dinamo. Kao na kraju svake godine i ovoga je puta na početku napravljen kratki presjek postignutog u 2018. godini, između ostaloga osvajanje dvostruke krune u sezoni 2017./18., plasman u grupnu fazu Europa lige, zatim plasman juniorske momčadi Dinama u Ligu prvaka mladih te nastup B momčadi u Premier League International Cup natjecanju.

-         29. prosinca 2018. svim ljubiteljima plave boje organizirali smo još jedno druženje, a svaki je dinamovac prilikom učlanjivanja na poklon dobio privjesak za ključeve.

-         Ukupno smo u 2018. godini bili na 19 Dinamovih utakmica, što je apsolutni rekord otkako postoji udruga.

predsjednik:

Damir Najmenik

gskup