southampton naslovDinamo se pobjedom nad Southamptonom plasirao u finale Premier League International Cupa te na taj način na najbolji mogući način odgovorio medijskim prorocima o propasti Dinama. Seniori su igrali osminu finala Europske lige, juniori su nesretno ispali u četvrtfinalu Lige prvaka od Chelsea, ali su se zato mladići U-23 plasirali u finale gdje ih čeka slavni Bayern. To je "propast" kakvu si sigurno svi žele. Čestitke svima u klubu na još jednom fantastičnom uspjehu!

Mnogi ne znaju o kakvom je natjecanju riječ pa da malo pojasnimo. Taj je turnir za nogometaše do 23 godine organizirala engleska Premier liga s namjerom da se njihovi mladi igrači okušaju u međunarodnim susretima.

Zato je pola momčadi englesko, pola iz ostatka Europe. Tu drugu polovicu čine klubovi koje poziva izravno Premier liga. Ovo su klubovi koji su se natjecali: Liverpool, Manchester United, Tottenham, Everton, Liecster, West Ham... od Engleza te PSG, Benfica, Athletic Bilbao, Feyenoord, Hertha, PSV, Porto, Sparta, Wolfsburg, Villarreal i Dinamo.

I ovaj uspjeh dovoljno govori na kakvim je Dinamo temeljima. Rezultati to najbolje govore, i to ne samo rezultati u Hrvatskoj, nego i puno šire. Dinamo iz godine u godinu sve više napreduje. Dominacija se nastavlja!

south big