zatvaranje sezone s hajdukomU nedjelju se spušta zastor na jednu od najuspješnijih sezona u povijesti kluba. Nakon 49 godina prezimili smo u Europi i igrali u osmini finala gdje smo ispali od Benfice, juniori su igrali četvrtfinale Lige prvaka i izgubili od Chelsea, Dinamo II je igrao finale International Cupa gdje je poražen od Bayerna, seniori, juniori i kadeti osvojili su naslov prvaka. Što još poželjeti na kraju ovako uspješne sezone? Samo još pobjedu u zadnjem kolu protiv Hajduka.

Nadamo se da ova sezona neće postati iznimka, već pravilo. Dinamo je svake godine sve jači. Dinamo je prava, europski posložena momčad, a Nenad Bjelica je u godinu dana stvorio stroj koji pobjeđuje iz navike i da nije bilo ovog kiksa u finalu kupa, mogli bismo reći da je sezona bila savršena. Sezonu i proslavu jubilarnog 30. naslova prvaka želimo završiti pobjedom. U goste nam dolazi najdraža mušterija.

Derbi između Dinama i Hajduka odavno je izgubio onu prepoznatljivu draž kada se o utakmici pričalo nekoliko dana unaprijed. Danas je Dinamo sasvim druga dimenzija. Kako za Hajduk, tako i za ostatak lige. Nema te brojke, odnosno statistike, koja ne otkriva apsolutnu dominaciju Dinama u odnosu na Hajduk. To je dominacija kojoj se ne nazire kraj.

Dinamo je u zadnjih 14 godina, nakon "Lige za bedaka", osvojio 24 trofeja (13 prvenstava, 8 kupova i 3 superkupa), dok Hajduk ima samo 2 kupa. Nekoliko samo ih puta u tih 14 godina doslovno ponizili. Tri puta po 4:0 i jedanput 5:0. Koliko god su oni slabi, još uvijek se najviše veselimo pobjedama upravo protiv njih. Sve su mi pobjede drage, ali moram priznati da mi je još uvijek najdraža ona pobjeda na Poljudu od 3:2 kada smo dva pogotka postigli u sudačkoj nadoknadi. To je neponovljivo.

Idemo po novu pobjedu da zaboravimo neugodan poraz u finalu kupa od Rijeke i da se pobjedom oprostimo od sezone u kojoj smo prezimili u Europi nakon 49 godina. Na stadionu očekujemo 20-ak naših članova. Do sada su svoj dolazak potvrdili Sir, Eddy, Grga stariji, Grga mlađi, Toma, Kos, Mario, Domagoj, Jura stariji, Jura mlađi, Dora, Katarina, Filip, Mladen, Marko, Bračun i Damir.

ssss