atalanta4 0Navijački je uvijek nadati se pobjedi. I među nama je vladao optimizam na putu prema Zagrebu, ali tko je mogao zamisliti da će utakmica završiti kao u najboljim snovima? Tko je mogao zamisliti da ćemo očitati nogometnu lekciju iz modernog nogometa trećeplasiranoj ekipi talijanskog prvenstva? Pitali smo se nakon nervoznog uzvrata protiv Rosenborga može li Dinamo igrati protiv najvećih klubova u Europi? Jučer smo dobili odgovor.

Nenad Bjelica sve nas je iznenadio početnim sastavom. Dok smo išli prema stadionu i vidjeli početni sastav s tri stopera i dva beka ništa nam nije bilo jasno, ali smo vjerovali da trener zna zašto se odlučio upravo za taj sastav. Sve nam je bilo jasno već u prvom poluvremenu kada smo razbili Atalantu. Vodili smo 3:0, a rezultat je mogao biti i puno veći.

Bjelica je opet pokazao da je profesor nogometa. Ovo je bila najbolja Dinamova utakmica koju sam ikada gledao uživo. Bio je to čisti užitak. Svi koji smo bili na stadionu, a i oni koji su navijali pred TV ekranima, zauvijek će pamtiti 18. rujna 2019.

Nijedan igrač jučer nije imao loš dan, a ono što su radili Dani Olmo i Mislav Oršić je nešto neviđeno. Bila je to Dinamova tika-taka. Savršenih 90 minuta. Vidjeli smo desetak akcija za pamćenje.

Neki su portali uoči utakmice pisali o tome kako će Dinamo u slučaju poraza srušiti neslavni rekord od 12 uzastopnih poraza u Ligi prvaka koji drži Anderlecht. Jako su se razočarali. Danas isti ti portali pišu hvalospjeve, ali s figom u džepu. Dok oni tuguju, mi slavimo.

Pjevajte, skačite, plešite, slavite... Mi sa slavljem nastavljamo ovaj tjedan. O Bože, kako je lijepo biti Dinamovac!

atalanta big 4 0