luka2.jpg

Plavi su u subotu proslavili jubilarni 10. naslov prvaka Hrvatske i oprostili se od svog kapetana Luke Modrića koji je odigrao zadnju utakmicu na maksimirskom travnjaku u plavom dresu. VIDEO!

 

Dinamo je na završetku sezone razbio Rijeku 6:1. Golove su postigli Josip Tadić (3), Ognjen Vukojević (2) i Mario Mandžukić. Nažalost ovaj put nismo išli organizirano na utakmicu jer smo bili u Zagrebu samo nekoliko dana prije na finalu kupa. To je bio naš oproštaj od Luke Modrića, no ni jučer nismo bili bez svojih predstavnika na stadionu jer su naši orahovački studenti prisutni skoro na svakoj domaćoj utakmici. I u srijedu i u subotu Dinamo je bio sjajan, baš kao i naš kapetan koji se dostojno oprostio od svog Maksimira.

Naravno da nam je svima žao što odlazi i svjesni smo koliko će nam nedostajati njegova genijalnost, ali on je davno prerastao ovu ligu i zaslužio je velike utakmice i pune stadione. To je realnost koliko god mi željeli da takvi igrači ostanu. Da ste u njihovoj koži biste li radije ostali ovdje i igrali u Čakovcu, Zaprešiću, Zadru i na ostalim našim stadionima ili u Londonu, Manchesteru ili Liverpoolu? Budimo iskreni i priznajmo da je to sudbina od koje, za sada, ne možemo pobjeći.{youtube}UEpYhPoMI8E&feature{/youtube}Dinamo je valjda jedini klub u Europi koji je u najjaču ligu na svijetu izvezao četiri igrača u dvije godine, doduše jedan je otišao iz Hajduka, ali zna se da je Kranjčar Dinamovo dijete i da nije bilo one ružne epizode i on bi otišao iz Dinama. Sutra će vjerojatno otići Vukojević, Mandžukić ili netko drugi. Ono što je važno je da smo svake godine sudionici europskih natjecanja. Ove godine opet je realnost Liga Uefe, a sljedeće godine možda i Liga prvaka kada u pretkolu dobijemo al pari klub.

Možemo biti ponosni što su naši igrači među najboljim igračima u svojim klubovima i što se i dalje razvijaju, što je izuzetno dobro za reprezentaciju. Igrači su uvijek odlazili i odlazit će, a naše je da navijamo ili ne navijamo. Mislim da se u politiku kluba ne trebamo miješati jer Dinamo je konačno stabilan klub i iza njega je uspješna sezona u kojoj je nastupio u Ligi Uefe, pobijedio Ajaxa u Amsterdamu, osvojio naslov prvaka, pobjednik je kupa i superkupa, igrao je lijep nogomet koji nije viđen od vremena Prosinečkog, Cvitanovića i Silvija Marića. Što bismo još htjeli? Luka, hvala na svemu i želimo ti puno sreće!!!