druzenje_naslovna.jpg Nakon sjajne pobjede na NEC-om iz Nijmegena, ukazana je čast članovima naše Udruge koji su pozvani na druženje s igračima i na slikanje za klupski kalendar. Naravno da smo prihvatili takav poziv jer prilika da se nađemo na Dinamovom kalendaru, zajedno s igračima, pruža se jedanput u životu. Slikanja je bilo puno, a mi se nadamo da će se bar jedna slika naći na kalendaru koji će u prodaji biti početkom prosinca.

Na slikanju za klupski kalendar bilo je tridesetak statista, tj. članova kluba, a iz Orahovice su mogla doći čak četiri člana. Bilo je lijepo družiti se s igračima nakon pobjede u Ligi UEFA, kada su preokrenuli utakmicu zadnjih desetak minuta. Ne sjećam se da se to ikada dogodilo u europskim natjecanjima. Protiv Newcastlea smo doduše preokrenuli 0:1 na 2:1, ali to je bilo dovoljno samo za produžetke u kojima smo dobili gol u posljednjim sekundama.

druzenje_2.jpgIgračima kapa do poda za takav uspjeh. Jako su blizu povijesnog uspjeha da nakon četiri desetljeća prezime u Europi, a to nije uspjelo ni mnogo jačim generacijama. Sjetimo se prošle godine kada smo gotovo sve ekipe u Ligi UEFA nadigrali, a uspjeli smo osvojiti samo dva boda. Prije dvije godine u ekipi su bili Eduardo, Modrić i Ćorluka, a te godine nismo igrali čak ni Ligu UEFA. Zato momci SVAKA ČAST!

druzenje_3.jpgAko se sve poklopi, moguće je da nam iz tri utakmice bude dovoljan samo bod za prolaz dalje, a s još jednom pobjedom smo sigurni. Mogu se složiti s vječitim kritičarima da Dinamo ne igra atraktivno, da se puno griješi te da se neki igrači ne trude dovoljno, tu prije svega mislim na Sammira, ali treba biti realan i reći da je ovo mlada i još neuigrana ekipa, ali da ima potencijala. Na utakmici protiv NEC-a u početnoj jedanaestorici bilo je samo dva igrača malo starija (Bišćan i Mikić), dok su svi drugi oko dvadesetak godina.

druzenje_5.jpgPosebno mi je drago zbog Boleta kojega se toliko vrijeđa i omalovažava. Postigao je prekrasan zgoditak u izuzetno važnoj utakmici. Bole, samo tako nastavi! Pravi navijači mogu biti nezadovoljni nečijim igrama, ali ne bi trebali vrijeđati igrača koji nosi Dinamov dres.

druzenje_7.jpgNakon slikanja s igračima na istočnoj tribini i na pomoćnom igralištu Hitrec-Kacian, otišli smo obići Plavi salon, veliku sobu s klupskim trofejima i povijesnim klupskim obilježjima. Tu smo vidjeli i pehar Kupa velesajamskih gradova koji je naš klub osvojio 1967. godine, slikali se s peharima namijenjenim prvaku Hrvatske i pobjedniku kupa. Bilo je to jedno prekrasno iskustvo, a sve ostale fotografije možete pogledati u našoj galeriji.