3 0 czTe je sunčane, ali prohladne nedjelje, 21. veljače 1982., Zagreb živio samo za Dinamo. U Maksimir je dolazila Zvezda. Sjećanje na te događaje, na utakmice koje su vodile do Dinamovog legendarnog osvajanja prvenstva bivše Jugoslavije 1982. godine nikako da izblijede. Ovo je za sve nas koji se toga sjećamo i za sve one koji nisu imali priliku to osjetiti. Kakav je to samo bio zanos, atmosfera na tribinama i naposljetku vrhunski nogomet...

 

dogodilo se na danasnji dan zvezda30 bigDinamovo je proljeće te 1982. u radnom smislu trajalo 55 dana. Počelo je sa Zvezdom, a završilo sa Željezničarom kada se osigurao naslov prvaka.

Uoči dvoboja protiv Crvene zvezde prema Maksimiru se slijevala nepresušna rijeka ljudi, a Miroslav Ćiro Blažević, koji je pušio 80 cigareta dnevno, odigrao je jednu od svojih vrhunskih predstava. Ušao je u svlačionicu, izdiktirao sastav i potom rekao:

"Dečki, ovdje u Maksimiru je 60.000 Hrvata, a milijuni u cijelom svijetu sjede kraj radio prijemnika i čekaju našu pobjedu. Zajec, povedi momčad. Neću da vas vidim, ako ne pobijedite!"

U 30. minuti na semaforu je pisalo 3:0. Na stadionu je bila takva erupcija oduševljenja da se, kažu svjedoci, buka u nedjeljno popodne čula sve do Trešnjevke. Jedan pogodak Snješka Cerina i dva Zlatka Kranjčara. To se više nikada ne može ponoviti. Uostalom, pogledajte i uvjerite se sami.

Dinamo je tu utakmicu igrao u sastavu: Marijan Vlak, Milivoj Bračun, Petar Bručić, Ismet Hadžić, Dragan Bošnjak, Velimir Zajec, Željko Hohnjec, Snješko Cerin, Zlatko Kranjčar, Marko Mlinarić i Stjepan Deverić.

Samo tjedan dana nakon te povijesne utakmce, Dinamo je morao u Split Hajduku gdje je također pobijedio 2:1.