din-leeds_ulaznica.jpgIako je u svojoj povijesti Dinamo odigrao puno velikih utakmica, teško je reći koja je najvažžnija i najveća. Osvajala su se različita prvenstva i kupovi, igralo se finale Kupa velesajamskih gradova 1963. i osvajalo isto natjecanje 1967. godine. Ovdje možžete pogledati kako su izgledale ulaznice prije 30, 40, 50 pa i 60 godina s nekih od najvećih utakmica u povijesti kluba protiv Leedsa, Eintrachta, Porta, Hajduka, Crvene zvezde...

ivo_tomic_radio.jpgNa današnji dan, 1929. godine, rođen je Ivo Tomić, radio reporter neodoljivog šarma u glasu, prepoznatljive duhovitosti i veliki navijač Dinama. Njegov će glas zauvijek ostati u sjećanju svima nama koji smo nedjeljna popodneva provodili uz radio prijemnike. Legendarnog komentatora više nema, a utakmice uz radio samo su obični izvještaji. Prisjetimo se nekih duhovitih komentara.

perobrucic_naslov.jpgPetar Bručić je bio igrač kojega su navijači, ali i suparnici, posebno cijenili. Danas je fizički izvan nogometa, ali ga redovito prati i upućen je u sva aktualna zbivanja u klubu i oko kluba. Rođen je 28. lipnja 1953. u Jarmini, a u Dinamo je došao 1975. godine iz vinkovačkog imenjaka. Za našu je prvu momčad odigrao 380 utakmica, a nakon toga seli u Rapid iz Beča. Ovo je intervju što nam je dao prošle godine. 

ihadzija_naslov.jpgU uvertiri današnjeg finala juniorskog turnira Mladen Ramljak, na travnjaku Hitrec-Kacian u revijalnoj će se utakmici sučeliti veterani Dinama i tuzlanske Slobode. Nekadašnji rivali i stari prijatelji okupit će se u znak sjećanja na nikad prežžaljenog Ismeta Hadžžića koji je u Dinamo došao upravo iz tuzlanske Slobode. Povodom toga pročitajte intervju koja nam je Hadžžija dao prije četiri godine, 20. siječnja 2012.

dudopavlicic_naslov.jpgNa današnji dan, 4. travnja 2012., nakon duge i teške bolesti preminuo je bivši igrač Dinama Dubravko Pavličić. U svojoj klupskoj karijeri nastupao je za Dinamo, Rijeku, Hércules CF, UD Salamanca i Racing Ferrol. Svoj prvi služžbeni nastup za Dinamo imao je 1986. godine protiv Hajduka na Poljudu kada je Dinamo pobijedio 4:0. Za Dinamo je sveukupno odigrao 44 služžbene utakmice i postigao 2 pogotka.

sid.jpgKada netko izgovori DINAMO ZAGREB, ili to negdje čujete ili pročitate, svakog pravog dinamovca prođu trnci. To je oduvijek naša svetinja. I u današnjoj samostalnoj i suverenoj držžavi u kojoj slobodno možžemo izražžavati svoj nacionalni identitet, a pogotovo u bivšoj držžavi kada je ta fanatična ljubav za većinu Hrvata bila oblik izražžavanja nacionalnog identiteta i hrvatskog patriotizma. Dinamo je emocionalno mnogo više od nogometa.

skoromania_naslov.jpgPrepoznajete li čovjeka s fotografije? Da, tako danas izgleda Haris Škoro čiji je prelazak iz ŽŽeljezničara bio najspektakularniji Dinamov transfer u bivšoj držžavi. Kao nogometaš bio je tehnički superioran, stanovao je u skupim stanovima i hotelima, družžio se s lijepim žženama, tulumario s Kasalom i Dimitrijevićem. Danas Škoro žživi mirnim obiteljskim žživotom. Modri je dres nosio samo jednu sezonu te je u 29 služžbenih utakmica postigao 14 golova.

gdje_su_dinamovi_stranci_naslov.jpgDinamo je u posljednjih 10-ak godina doveo mnogo stranih nogometaša. Među njima je bilo sjajnih nogometaša od kojih neki i danas igraju poput Soudanija, Fernandesa, Henriqueza, Pinta, Sigalija, Taravela, Hodžžića... Prije njih duboki trag ostavili su Eduardo, Etto, Cufre, Tonel, Koch pa i Beqiraj i Ibanez. Mnogi su tu bili samo u prolazu, neki su u egzotičnim ligama, neki su završili karijeru, a nekima se izgubio svaki trag.

kicos_naslov.jpgKrunoslav Kićo Slabinac rođen je 28. ožžujka 1944. u Osijeku gdje je počeo bogatu estradnu karijeru prometnuvši se, tijekom 50 godišnjeg bavljenja glazbom, u jedno od najvažžnijih imena hrvatske glazbene scene. Danas ga je gotovo nemoguće vidjeti na televiziji, nastupi su mu rijetki, vječni bećarac, poput mnogih drugih velikana, kao da je nestao sa scene. Upravo radi toga smo ga se sjetili i napravili zanimljiv intervju.

plavi_plavi_naslov.jpgGodina je 1969. Listopad. Članovi Dinamovih komisija za članstvo i propagandu održžali su tih dana sastanak s poznatim glazbenikom i piscem brojih tekstova za zabavne melodije, Dragutinom Britvićem, i ponudili mu da napiše tekst za novu himnu Dinama. Britvić je prihvatio ponudu te je njegov tekst uglazbio Stjepan Mihaljinec, dok su izvođači bili naši najbolji pjevači zabavne glazbe - Ivo Robić i Vice Vukov.