intervju.jpgGdje je humanitarna akcija, naravno da je tu i najbolji Dinamov strijelac svih vremena Igor Cvitanović. Bila je to prigoda za razgovor s Cvitom za našu stranicu. Pročitajte što mi je Knez Igor rekao u petnaestominutnom razgovoru.

Poznati Dinamov humanitarac Igor Cvitanović pojavio se i u Antunovcu pomoći malom Denisu. Cvita je odmah pristao dati intervju za našu stranicu i znam da je jedan od onih koji najviše humanitarno djeluju, ali se ne voli time hvaliti, što dovoljno govori koliko je veliki čovjek. Još dok je igrao za Dinamo puno je pomagao kada god je bio u mogućnosti. Možžda to niste znali, ali to je samo iz razloga što se ne voli slikati kao neki drugi.

cvita1.jpgČime se danas baviš?

-Upravo završavam trenersku školu na Fakultetu za fizičku kulturu. Osim toga imam i dvije firme u Zagrebu i Osijeku, točnije u Ernestinovu. Bavim se proizvodnjom brašna, a u Zagrebu supruga vodi frizersko-kozmetički salon.

Sjećaš li se svoje prve utakmice za Dinamo kada si postigao svoj prvi gol?

-Ne znam točno koji je bio datum, ali znam da je to bila utakmica protiv Sarajeva. Dinamo je vodio 4:0 i ja sam ušao u igru šest minuta prije kraja. Dinamo je pobijedio 6:0, a ja sam postigao dva gola. Nakon toga sam ulazio i na sljedećim utakmicama i zabio golove Borcu iz Banja Luke, Slobodi iz Tuzle i Veležžu iz Mostara.

Koji ti je trener ostao u najljepšem sjećanju? 

-Pa teško je o tomu govoriti, mislim da sam imao puno kvalitetnih trenera, od najmlađih uzrasta do seniorskih dana. Najupečatljiviji dojam ipak su ostavili Ćiro Blažžević, Josip Kužže i Otto Barić.

Koju utakmicu posebno pamtiš i koji ti je najdražži gol?

-Bilo je jako puno utakmica koje su mi bile važžne, ali najdražža pobjeda je ona protiv Partizana kada smo ih u Zagrebu pobijedili 5:0. To je utakmica koja je imala poseban naboj. Najdražži gol je definitivno onaj protiv Newcastlea u zadnjim sekundama.

Koji je po tebi najbolji Dinamov igrač svih vremena?

Mislim da su sve usporedbe neumjesne jer svako vrijeme nosi svoje i to nikada nisam volio govoriti. Svaki igrač igra na različitim pozicijama pa je to teško uspoređivati. Možže se eventualno reći koji je najbolji napadač u deset godina ili koji je najbolji obrambeni igrač.

cvita3.jpgSigurno pratiš današnji Dinamo. Možže li ova generacija napraviti korak dalje u europskim natjecanjima?

-Iskreno ne možže, pogotovo nakon konstantne prodaje igrača. Doduše to je i realno jer je teško zadržžati bilo koga tko dobije dobru ponudu. Objektivna moć Dinama je Liga Uefe, ali će biti teško nakon Lukinog odlaska. Volio bih da i Ognjen Vukojević ode u dobar klub. Znam da to neće biti dobro za Dinamo, ali to je tako.

Koji ti se današnji igrači sviđaju?

-Posebno mi je prirastao srcu Eduardo i nadam se da će se brzo oporaviti od ozljede. Inače preferiram napadače jer sam i sam bio napadač. Po meni je Zlatan Ibrahimović najbolji napadač na svijetu.

Što očekuješ od Hrvatske reprezentacije na Euru?

-Svi očekujemo jako puno. Prezadovoljan sam što smo se uopće plasirali na Europsko prvenstvo. Da li će nešto više napravit to ćemo tek vidjeti. Treba čestitati Biliću na onome što je do sada napravio. Nadam se da ćemo proći grupu, ali to ne treba biti imperativ.

cvita4.jpg

U Orahovici imamo Udrugu navijača Dinama s oko 150 članova. Jesi li ikada bio u Orahovici i što bi za kraj poručio dinamovcima u tom kraju?

-U Orahovicu sam često dolazio sa školom, a dolazili smo i na pripreme. Ništa specijalno ne bih poručio, nego samo da držžite tu Udrugu jer nas treba biti u što većem broju. Mlađe generacije bi trebale pokrenuti da Dinamo bude institucija kakva je nekad bila. Vidimo se 2. lipnja u Orahovici!

Još smo govorili o različitim temama i o tomu kako nije imao sreće nakon odlaska iz Dinama u Real Sociedad jer se ubrzo promijenio trener koji ga je doveo. Bez obzira na sve, Igor je jedan od najboljih Dinamovih napadača ikada.