boban_star_naslov.jpgDinamov povjerenik iz Imotskog Marinko Boban prodao je tih godina kuću u Imotskom i preselio se u Zagreb samo da bi mogao biti uz svoja dva sina Dražžena i Zvonimira. Rijedak je to primjer ne samo očinske, nego i dinamovske ljubavi. Sve je podredio uspjehu svojih sinova. Ostalo je povijest. Zvonimir Boban postao je simbol Dinama, a ovo je podsjetnik na 21. rujna 1986. kada je odigrao svoju prvu utakmicu za prvu momčad. 

Zvonimir Boban nogomentu je karijeru započeo kao desetogodišnjak u NK Mračaju iz Runovića. Tih je godina u tom imotskom nižželigašu igrao njegov otac Marinko koji je na treninge iz sedam kilometara udaljenog Imotskog svakodnevno dovodio sinove - starijeg Dražžena i mlađeg Zvonimira.

boban_star1.jpgZvone je za prvu momčad Dinama debitirao s nepunih 18 godina protiv Budućnosti. Njegov pogodak, jedini na toj utakmici, odlučio je pobjednika. Nemala je simbolika bila i u tome što mu je na glavu centrirao Marko Mlinarić kojega je Zvone kasnije naslijedio, a već sa 19 godina postao i najmlađi Dinamov kapetan.

Za Dinamo je odigrao 109 utakmica.  Svoje domoljublje i privrženost plavom dresu dokazo je 13. svibnja 1990. na utakmici protiv Crvene Zvezde u Maksimiru.

boban_star2.jpgVećinu klupske karijere proveo je u AC Milanu s kojim je 1994. godine postao prvak UEFA-ine Lige prvaka te je također osvojio 4 naslova prvaka Italije. Zbog svog iznimnog doprinosa u uspjesima AC Milana, proglašen je najboljim stranim igračem u povijesti kluba.

Veliku popularnost i nogometnu veličinu Zvonimira Bobana, najbolje pokazuje veličanstveni, vjerojatno i najveći, oproštaj od nogometa 7. listopada 2002. na Maksimiru, kada je Boban okupio mnoge nogometne legende, a prepun stadion uzvikivao njegovo ime.

Zvonimir Boban će kao i Davor Šuker, te ostali koji su tada igrali, ostati zapamćen kao igrač zlatne generacije naših nogometaša koji su od osamostaljivanja Hrvatske pa sve do 1998. godine bilježžili najveće rezultate hrvatskog nogometa te na taj način pomogli da se prebrode tada zaista teški trenuci za sve nas.

Svi se nadamo da će se jednoga dana Zvone vratiti u svoj Dinamo jer jedan je Zvonimir Boban!boban_star4.jpg

 boban_star5.jpg

boban_star3.jpg