poljud.jpgNakon pet godina Dinamo je izgubio u Maksimiru od Hajduka. Nije to ništa strašno jer se u sportu nekad pobjeđuje, a nekad gubi. Ovaj put smo izgubili, ali smo još uvijek prvi. Za popravak raspoložženja prisjetit ćemo se jedne od najvećih Dinamovih pobjeda na Poljudu 1986. godine, kada smo pobijedili s nevjerojatnih 0:4. To je ujedno i jedna od najvećih Dinamovih pobjeda u Splitu.

U Maksimir su te godine došli anonimusi: Ladić, Oroz, Vujović, Matić, Kuzmanović, a jedina zvučnija prinova bio je Malbaša iz Rijeke. Split je tog vrućeg ljetnog dana ostao šokiran. Dinamo je došao kao autsajder i domaćini su najavljivali peticu, a bumeranški dobili četvrticu.

Sin razmetni Štef Deverić plakao je od muke, što zbog nostalgije, što zbog nemoći. Dinamo je u utakmicu ušao jako motiviran jer je u kup utakmici izgubio od nižželigaša iz Banovića pa je Ćiro zapovijedio: "Split je vaš". Ladić je tek počeo braniti za Dinamo i u velikom derbiju gotovo da nije imao posla. Sjajni su bili svi, a posebno treba spomenuti Marka Mlinarića te strijelce Jozu Bogdanovića, Davora Matića, Mladena Munjakovića i Ivana Cvjetkovića.

Niti jedna ocjena u medijima nije bila ispod osmice. Dinamo je tog 17. kolovoza 1986., pred 45.000 gledatelja, dokazao da jedna neiskusna i mlada momčad možže borbenošću puno postići. Dinamo je igrao u sastavu: Ladić, Cupan, Novak, Arslanović, Hadžžić, Matić, Z. Cvetković, Munjaković, Besek (Cvjetković), Mlinarić i Bogdanović (Pavličić), a za Hajduk su igrali: Varvodić, Miljuš, Setinov, Čelić, Adamović (Andrijašević), Jarni (Veber), Bursać, Asanović i Deverić.

04_u_st.jpg