roni_dresovi_naslov.jpgDok je za jedne nogomet potpuno nevažžna stvar, za druge je on jedna velika strast i način žživota. Jedan od takvih zaljubljenika u nogomet i plavu boju je strastveni kolekcionar Dinamovih dresova i suvenira Tomislav Rončević - Roni iz općine Gradec u Zagrebačkoj žžupaniji. Roni u svojoj kolekciji ima 200-tinjak dresova iz bogate povijesti kluba i za njih je dao pravo malo bogatstvo, no kako sam kažže nije mu žžao jer je to njegov žživot.

Svaki dres ima svoju priču. To nisu komadi do kojih se lako dolazi, pogotovo ne do onih od prije 30 ili 40 godina. U Ronijevoj zbirci najvrijedniji su dresovi Marijana Čerčeka s početka 70-ih godina, dres s utakmice Benfica-Dinamo iz 1980., Velimira Zajeca, Snješka Cerina, Dragana Bošnjaka i ŽŽeljka Hohnjeca iz 1982. godine te dosta dresova iz druge polovice 80-ih godina. Ima tu još i hrpa dresova novijeg datuma.

Ono što mu nedostaje u kolekciji je golmanski dres iz vremena Jugoslavije pa poziva sve koji bi možžda imali takav dres ili informaciju gdje bi ga mogao kupiti da mu se jave putem facebooka ili na naš mail.

Nadamo da će svi ti dresovi i sva bogata arhiva koju Roni posjeduje jednoga dana biti izložežni u nekom budućem Dinamovom muzeju. Do tada užživajte u jednom manjem dijelu Ronijeve kolekcije.

roni_dresovi1.jpgroni_dresovi2.jpg