karikatura_naslov.jpgČitateljima nekadašnje dnevne i revijalne štampe, posebno Vjesnikovih izdanja SN revije, Sprinta te Dinamove revije dobro je poznato ime Rudija Stipkovića, našeg istaknutog karikaturista. Tijekom svoje karijere proslavio se mnogobrojnim karikaturama sportaša, političara i osoba iz kulturnog i estradnog žživota, a kao dugogodišnji suradnik Dinamove revije posebno je volio crtati dinamovce. Pogledajte neke od njegovih fantastičnih radova.

dionizijedvornic.jpgIako je o Rudiju Stipkoviću mnogo toga rečeno, malo tko zna da je popularni Stip nekada bio Dinamov igrač, da je nosio plavi dres te da je jedan dio svoje mladosti proveo u Maksimiru. Ipak, nikada nije zaigrao za prvu momčad Dinama.

Prvu karikaturu koju je napravio bila je ova Dionizija Dvornića, tadašnjeg centarfora Dinama. Karikatura mu je kao 13-godišnjem dječaku obajvljena davne 1953. u Narodnom sportu (današnje Sportske novosti), nakon čega mu je karijera krenula uzlaznom putanjom.

U više od 50 godina rada procjenjuje se da je objavio oko 20.000 karikatura. Dinamovce je crtao tako što bi odlazio na treninge u Maksimir i pomno motrio igrače uočavajući sve karakteristične detalje na njihovim licima. Rudi je iznenada umro 2004. godine u 65. godini žživota. Ovo je njemu u spomen.

stip_0.jpgstip_1.jpgstip2.jpgstip_3.jpgstip_4.jpgstip_5.jpgstip_6.jpgstip_7.jpgstip_8.jpgstip_10.jpgstip_11.jpgstip_12.jpgstip_13.jpgstip_14.jpgstip_15.jpgstip_16.jpgstip_17.jpgstip_18.jpgstip_19.jpgstip_20.jpgstip_23.jpgstip_21.jpg