plavi_plavi_naslov.jpgGodina je 1969. Listopad. Članovi Dinamovih komisija za članstvo i propagandu održžali su tih dana sastanak s poznatim glazbenikom i piscem brojih tekstova za zabavne melodije, Dragutinom Britvićem, i ponudili mu da napiše tekst za novu himnu Dinama. Britvić je prihvatio ponudu te je njegov tekst uglazbio Stjepan Mihaljinec, dok su izvođači bili naši najbolji pjevači zabavne glazbe - Ivo Robić i Vice Vukov.

Ideja da naš klub dobije svoju himnu oduševljeno je primljena kod naših članova tako da je u produkciji Jugotona ploča izašla krajem 1969. godine. Na jednoj je strani bila Dinamova pjesma, a na drugoj kratka reportažža u kojoj pet najpoznatijih igrača iz bogate povijesti govore o Dinamu. August Lešnik, Franjo Wolfl, Ivica Horvat, Dražžan Jerković i Rudolf Belin govore o svojim igračkim danima u Dinamu.

Dinamova je pjesma prvi put izvedena 26.11.1969. na stadionu u Maksimiru na utakmici protiv Olympiquea iz Marseillea u okviru natjecanja za Kup pobjednika kupova. Kasnije je izvedena i na prvenstvenoj utakmici protiv Crvene zvezde.

plavi_plavi_2.jpgIvo Robić i Vice Vukov odrekli su se honorara od pjesme, a za Dinamovu reviju tad su izjavili:

Ivo Robić: Nadam se da će se pjesma sviđati našim članovima. Lako se prihvaća i ima upravo one elemente koji se poklapaju sa sportskim navijanjem. Vjerujem stoga da će svaki navijač Dinama nabaviti ploču, čime će ujedno pomoći da se pjesma što prije proširi i popularizira. 

Vice Vukov: S posebnim veseljem odazvao sam se pozivu autora ove pjesme da je otpjevam zajedno s Ivekom. Klub kao Dinamo treba imati svoju pjesmu. ŽŽelio bih da je u proljeće u Maksimiru zajedno s nama pjeva čitav stadion.


 

plavi_plavi_1.jpg