budapest malaDinamo je u Mađarskoj pokazao snagu koja ga je krasila cijelu prošlu sezonu. U Budimpešti je Dinamo odigrao najbolju utakmicu ove sezone i mogli bismo reći da je došla u najboljem trenutku jer smo ovom pobjedom osigurali najmanje Europa ligu. Sada nam slijedi borba za ono najvrjednije. Za Ligu prvaka. Bila je to škola nogometa. Sat i pol čiste nogometne uživancije. Pišemo još jednu povijesnu pobjedu. Pobjedu od 4:0 protiv Ferencvararosa i to na njegovom terenu.

Što reći nakon ovakve pobjede, nego samo jednu riječ - savršeno. Odigrati onakvu utakmicu na Groupama Areni, gdje je naša reprezentacija izgubila ove godine, mogu samo najbolji. U svemu onom u čemu smo zakazali u prvoj utakmici, ispravili smo u uzvratu. Jednostavno smo pregazili slavni Ferencvaros.

Mađari su nam i dalje ostali mušterije. S Mađarima smo se kroz povijest sastajali sedam puta i svih sedam puta smo prošli dalje. Najveću smo pobjedu zabilježili u sezoni 2002./03. kada smo Zalaegerszegu na Maksimiru utrpali šest komada, a ni ova jučer nije bila daleko od toga.

Ponosni smo na svoj klub, na igrače i pogotovo na trenera Bjelicu kojeg su nakon prve utakmice u Zagrebu i remija u Osijeku mnogi već proglašavali neznalicom. Ja samo dobio bezbroj takvih poruka. Baš mi je drago što im je svima začepio usta i što nastvalja svojim putem. Ovaj je Dinamo njegovo remek-djelo.

Osim trenera, sjajni su bili svi igrači koji su jučer nastupili, a dvojica su posebno oduševila - kapetan Arijan Ademi odigrao je kapetanski te Nikola Moro koji nas je sve ugodno iznenadilo. Ovo mu je vjerojatno bila najbolja partija u Dinamovom dresu. Nadamo se samo da će nastaviti s takvim igrama.

Bad Blue Boysi također su bili sjajni. Navijali su svih 90 minuta, ali doslovno svih 90 minuta. Potpuno su nadglasali prepunu Groupama Arenu te podsjetili na svoje najslavnije dane. Eh, kad bi uvijek takvi bili gdje bi nam bio kraj. Ovakvi nam trebaju. Glas i srce. To je ono što ih je uvijek krasilo.

Do Lige prvaka ostala je još samo jedna prepreka - norveški Rosenborg. Možda sam euforičan i neobjektivan, ali sam uvjeren da smo za klasu bolja momčad i od njih. Ovakav Dinamo spreman je za najveće stvari. Ovakav je Dinamo zaslužio u Maksimiru igrati protiv najvećih kao što su Real, Barcelona, Liverpool ili Manchester City.

I ne, nećemo se osramotiti kako god prošli jer sam plasman u najelitnije europsko natjecanje uspjeh je već sam po sebi. Koliki bi samo klubovi htjeli biti na našem mjestu i igrati u Ligi prvaka. Mi smo do sada igrali čak šest puta.

Hvala Dinamu na prekrasnoj večeri i hvala Mađarima na lijepom gostoprimstvu. Svugdje smo se osjećali ugodno i sigurno. Kako u gradu, tako i na stadionu. Od srca im želim da uđu u Europa ligu jer i njihova publika i njihov stadion to zaslužuju.

20190813 192511