gojak lpNije slučajno UEFA proglasila Dinamo kraljem pretkola, vladarom kvalifikacija. Nitko u Europi nema više utakmica i više pobjeda, a ovo će nam biti sedmi nastup u Ligi prvaka. Ne znam koliko ljudi uopće shvaća o kakvom se kolosalnom uspjehu ovdje radi. Stotine klubova sanja igranje u Ligi prvaka i nikada ju neće zaigrati, a Dinamo ju igra već sedmi put. Ponosni smo do neba, a Dinamo je ponos Zagreba i Hrvatske. Hvala vam!

S Dinamom proživljavamo najljepše i najuspješnije dane u njegovoj povijesti, barem one kojih se mi sjećamo. Nakon prošlogodišnje sezone u kojoj smo prezimili nakon pola stoljeća u Europi i završili natjecanje po skupinama bez ijednog poraza, šlag na tortu je nastup u Ligi prvaka. U posljednjem kolu kvalifikacija bili smo bolji od norveškog Rosenborga.

Zanimljivo, Dinamo na gostovanjima u kvalifikacijama za europske kupove nije izgubio punih osam godina, odnosno od gostovanja kod Malmoa. Čak 23 utakmice zaredom nismo se vratili pognute glave s gostujućeg travnjaka. Možete li to uopće vjerovati? To je naš Dinamo. To je naš ponos.

Istina, nije to u uzvratu izgledalo dobro, ali kao što je rekao Emir Dilaver poslije utakmice "boli nas ona stvar". Jedino je važno da smo unutra. Iako smo u prvoj utakmici pobijedili 2:0 i ostavili puno bolji dojam, u uzvratu smo izgledali nekako preplašeno. Opasno smo visjeli u prvom poluvremenu, a imali smo i dosta sreće. Kao da je igrače sputala važnost utaakmice, što je i potpuno razumljivo. Ovdje se igralo za 25 milijuna eura i dojam je u tom slučaju najmanje bitan. Činjenica je da se igra brzo zaboravi i da se pamti samo konačni rezultat, a on kaže da se Liga prvaka ponovno vraća u Zagreb, u Hrvatsku. I to sedmi put! 

Pitanje prolaska dalje riješio je dvadesetak minuta prije kraja Amer Gojak sjajnim udarcem u rašlje. Gojak je postigao gol karijere i da više nikada ne zabije nijedan gol, ovaj ćemo mu zauvijek pamtiti. Radi se o igraču koji je često osporavan, ali radi se o igraču koji u svakoj utakmici pokazuje želju i koji skroz ulazi u šanse. U Norveškoj je u prvom dodiru s loptom imao veliku šansu, ali je već pet minuta kasnije riješio pitanje prolaska.

S tim se golom iskupio za sve one promašaje protiv Benfice, ali nemojmo zaboraviti da je prije toga odlično odigrao jesenski dio sezone, da je zabio Anderlechtu u Bruxellesu, da je zabio Spartaku za europsko proljeće, da nam je nedavno donio Superkup i konačno Ligu prvaka. Svaka čast, majstore!

Kad ga je Gojak ''zavukao'' u rašlje, uslijedila je erupcija oduševljenja. Kako na Dinamovoj klupi i na tribini s Dinamovim navijačima, tako i po kafićima i kućama gdje smo gledali utakmicu. Bio je to trenutak za pamćenje. Trenutak kojeg nikada nećemo zaboraviti. U Ligi prvaka nemamo što izgubiti, a itekako možemo puno dobiti. Sve ovisi o današnjem ždrijebu.

Hvala svima u klubu na ovom sjajnom uspjehu! Čestitamo kompletnoj upravi, igračima, stručnom stožeru te svim navijačima Dinama! Ovo je uspjeh svih nas.

lp rosenborg velika