dinclNenad Bjelica obećao je da ovaj Dinamo nitko u skupini Lige prvaka neće razbiti. Dinamo se nakon tri kola nalazi na drugom mjestu, na mjestu koje donosi osminu finala. Za sada imamo jednu pobjedu protiv Atalante, očekivani poraz od Cityja i vrijedan remi protiv Šahtara, uz gol razliku 6:4. Ovo je najbolji Dinamo u povijesti. Ovo je Dinamo koji će proći skupinu. Ovo je Dinamo koji ruši negativne rekorde. Ovo je Dinamo koji se više nikoga u Europi ne boji. Ne znamo gdje bismo od sreće.

Dinamo je moćan u svim segmentima igre. Nećemo nikoga posebno izdvajati jer su svi dali svoj doprinos ovoj bajci koju živimo. Već sam nekoliko puta rekao da se od nas gotovo nitko ne sjeća generacije iz 1967. koja je osvojila Kup velesajamskih gradova, ali ovo vrijeme koje mi pamtimo, to je sigurno najbolji Dinamo ikada. Da nam je prije godinu dana netko rekao kako ćemo u Ligi prvaka biti nezadovoljni bodom na gostovanju, rekli bismo mu da je lud. Upravo se to jučer dogodilo.

Iako smo ostvarili sjajan rezultat protiv Šahtara, ostaje žal za pobjedom. Vodili smo 2:1, imali više od igre, pogodili dvije vratnice, ali ono što je najvažnije sada mi odlučujemo o svojoj sudbini. Imamo povijesnu priliku da u Ligi prvaka prođemo dalje, da dođemo među 16 najboljih ekipa u Europi. Atmosfera protiv Atalante bila je fantastična. Protiv Šahtara će za dva tjedna biti još bolja. Već danas me puno ljudi zvalo za ulaznice. O Dinamu se priča na svakom koraku. Dinamo je opet u modi.

Nakon utakmice Šahtar-Dinamo, pogledao sam utakmicu između Manchestera i Atalante i uvjerio se kako bismo i mi prošli da smo se na Etihadu otvorili. Atalanta se pokušavala nadigravati i prvih je 20-ak minuta izgledala jako dobro, čak je i povela 1:0, a onda dobila pet komada. Mogla je proći i puno gore. To je najbolji odgovor vječnim kritičarima koji nisu bili zadovoljni Bjeličinom taktikom protiv Cityja. Oni su stvarno svijet za sebe i s njima je jako teško, ili gotovo nemoguće, se nadigravati.

Početkom ovogodišnje Lige prvaka gotovo svi su smatrali Dinamo potpunim autsajderom, no nakon tri kola situacija se drastično promijenila. Dinamo je odličnim predstavama u najjačem klupskom natjecanju na svijetu mnogima promijenio mišljenje. Danas o hrvatskom prvaku svi pričaju s respektom. Ponosni smo do neba!

74464290 3225568374183572 6997541562536165376 n