domjenak 2019 naslovGrađanski nogometni klub Dinamo održao je pri kraju još jedne iznimno uspješne godine redovitu Godišnju skupštinu te svečani domjenak u kavani Johann Franck. Ovogodišnji skup Dinamovih skupštinara bio je prilika da vodeći ljudi kluba istaknu detalje u vezi financijskih i sportskih rezultata, ali i otkriju neke nove pojedinosti. Prema podacima koje smo čuli, razloga za zadovoljstvo ima napretek. Sve je super, osim goruće teme oko izgradnje novog stadiona.

Na skupštini smo saznali da Dinamo godišnje funkcionira u financijskom okviru od 40 milijuna eura, što zvuči jako puno. Naš će klub prvi u Hrvatskoj osnovati svoju zakladu pod imenom Nema predaje s kojom će pomagati bivšim igračima, mladima, navijačima te mnogima drugima koji su u potrebi. Predsjednica Uprave, Vlatka Peras, govorila je o sportskim rezultatima te posebno naglasila kako klub postiže velike rezultate u prodaji suvenira. Što se tiče članstva trenutno smo na brojci od 14.468 članova, a godišnjih smo ulaznica prodali nešto malo manje od 8.000. 

Ipak, najvažnija je priča ipak bila vezana uz najavljenu gradnju stadiona. Grad Zagreb je izrazio nakanu izgradnje novog stadiona u Maksmiru. Službeno je to 31. listopada objavio na svojoj stranici. Mi smo tu nakanu na prijedlog predsjednika Barišića jednoglasno prihvatili, no nekako smo svi skupštinu napustili s knedlom u grlu. Rečeno je da su samo za papirologiju potrebne dvije godine pa onda još dvije za rušenje i gradnju novog stadiona. Tko više vjeruje Bandiću i političarima? Je li moguće da nas opet vuku za nos? Bojimo se kako ćemo nam opet prodavati demagogiju o tomu kako treba graditi vrtiće i škole i da će novi stadion opet pasti u drugi plan. Nekako mi se čini da nam je jedina nada da nam UEFA zabrani igrati europske utakmice na Maksimiru. Možda bi se u tom slučaju konačno nešto pokrenulo.

Drugi dan je u prekrasnoj kavani na Trgu bana Josipa Jelačića, u blizini atraktivne adventske kućice Dinamova čarolija, organizirano druženje igrača i stručnog stožera prve momčadi, Uprave kluba, Izvršnog i Nadzornog odbora, skupštinara i povjerenika, djelatnika kluba, trenera B momčadi i nogometne škole, partnera i prijatelja kluba te predstavnika medija. Tijekom večeri prisjetili smo se uspješne godine uz prigodan video i najljepše trenutke iz zadnjih godinu dana, a na domjenku su za uzvanike kao iznenađenje večeri najveće hitove za još ljepšu atmosferu svirali Novi fosili predvođeni Sanjom Doležal.

Kako je bilo na Godišnjoj skupštini i na Božićnom domjenku pogledajte u fotogaleriji.

nf