sast pov 2019U subotu je predsjednik udruge bio na druženju Dinamovih povjerenika koje se tradicionalno održava na izmaku kalendarske godine. U ime kluba, skup su pozdravili predsjednik Mirko Barišić, član Uprave Krešimir Antolić, direktor marketinga Tomislav Rukavina te Ljubica Matanović i Marija Tipura iz odjela za članstvo. Gromoglasni pljesak i ovacije doživjeli su trener Nenad Bjelica te igrači Arijan Ademi i Marin Leovac koji su došli pozdraviti povjerenike.

- Jako smo zadovoljni učinjenim u ovih zadnjih godinu dana od našega prethodnog druženja. Sportski su rezultati vidljivo dobri bez obzira na to što nam je u zadnji trenutak izmaknulo europsko proljeće. Ali, sport je takav, ne treba puno tugovati. Neka nas to učini još jačima. Nestrpljivo čekamo sljedeću sezonu i mislim da ćemo načiniti korak više. U svim sektorima u klubu napravili smo osjetan napredak. Evo, u odjelu članstva, dakle u dijelu u kojem ste vi najodgovorniji, povećali smo broj članova preko 2500 pa ih je danas 14600 – istaknuo je predsjednik Barišić.

Na njegove se riječi nadovezao član Uprave, Krešimir Antolić, koji je u ime klupskoga vodstva također zahvalio povjerenicima što žive Dinamo svaki dan i što ideju Dinama propagiraju u svojoj sredini.

 – Najlakše je biti dinamovac u Zagrebu, a puno teže negdje drugdje i zato vam svima hvala. Mi smo u ovih zadnjih godinu dana doista napravili ekspanziju u svim segmentima. Evo, samo u zadnje dvije godine podignuli smo broj članova za 6000 što je ponajprije rezultat vašega rada i suradnje s klubom, s Ljubicom i Marijom, pri čemu je potrebno puno znanja da bismo bili na toj razini. Broj godišnjih ulaznica povećali smo na 7500. Isto tako, osmislili smo kampanju „Fair play na tribinama“ koja je dovela do toga da doista imamo smanjen broj Uefinih kazni zbog pirotehnike i rasističkih povika. Ali, izdvojio bih jedan detalj koji pokazuje našu vrijednost danas: nakon što smo u zadnjem kolu Lige prvaka ipak ispali iz natjecanja, s tribine smo dobili ovacije koje su trajale desetak minuta – slikovito je provukao Antolić.

rgt

Direktor marketinga Tomislav Rukavina također je podsjetio da je klub načinio značajan iskorak u više segmenata.

– Toga ne bi bilo bez uspješnih sportskih rezultata. Jedna od najvažnijih stvari je otvaranje Fan shopa u središtu garada. Dinamo kao klub dobio je reprezentativan prostor koji nam služi kao mjesto okupljanja u centru Zagreba. Vidjeli ste kakav nam je asortiman, kakva je gužva, broj posjetitelja... Mislim da ćemo ovu kalendarsku godinu završiti sa 10.000 prodanih dresova što je hvalevrijedan podatak. Za iduću godinu pripremamo i novi web shop. I vi ste nas podsjetili da uskoro obilježavamo 20 godina od povratka imena Dinamo. Nadam se da ste zadovoljni i s našim novim kalendarom. Probali smo spojiti starogradsku emociju i šetnju zagrebačkim ulicama uz prikaz murala i umjetničkog izražaja. Šestorica umjetnika načinili su 12 različitih murala pri čemu svaki mjesec označava jedno slovo u nazivu „Dinamo Zagreb“. Time smo obilježili grad Zagreb kao osnovni temelj Dinama – istaknuo je Rukavina.

Na ovom su se druženju predstavila i dvojica novih povjerenika: Mario Paponja iz Mostara i Ante Biško iz Gruda. Pljesak su dobili i novi Dinamovi članovi, i to iz Demokratske Republike Kongo. Sva su trojica fratri iz franjevačkoga samostana u zagrebačkoj Dubravi: Oscar Mujumbe Safari, Junior Mwamba Ngongo i Adolphe Aganze Ntamwenge. Došli su u pratnji njihova voditelja, fra Željka Tomića.

Na kraju druženja povjerenike je posebno pozdravio kapetan Ademi:

– Vi ste naša snaga, puno nam pomažete, a mi vam pokušavamo to vratiti našim izvedbama na terenu. Žao mi je što nismo uspjeli ponovno izboriti europsko proljeće, borili smo se... Nadam se da ćemo sljedeće sezone proći skupinu – s vidljivim je optimističnim tonom zaključio Ademi.

Nakon sastanka, svi smo zajedno otišli na utakmicu protiv Lokomotive koju smo pobijedili 1:0. Više u fotogaleriji.

hgg