2019 analizaPrije godinu dana, Dinamo je godinu zaključio pobjedom nad Hajdukom. Sjećate se Kadziorovog slobodnjaka za 1:0? Bio je to kraj jedne sjajne godine u kojoj je Dinamo nastavio hrvatsku priču iz Rusije. Bjelica se pojavio kao vizionar koji je najavio da sve to nije kraj, da priča neće završiti tim Kadziorovim golom iz slobodnjaka. I nije završila. Godina 2019. bila je nezaboravna, a jučer je Dinamo stavio točku na “i” u godini koja će se dugo pamtiti.

Dinamo je bez većih problema svladao Rijeku i tako smo drugoplasiranom Hajduku pobjegli na 12, trećeplasiranoj Rijeci na 13, a četvrtoplasiranom Osijeku na čak 14 bodova. Bila je ovo polusezona za pamćenje, a igrači su sve to začinili atraktivnom i lepršavom igrom protiv Rijeke i pobjedom od 3:0.

Što se sve događalo u 2019? Maksmir će pamtiti velike pobjede protiv Viktorije iz Plzena, Benfice, Rosenborga i Atalante. Pamtit ćemo obećanja vezana uz novi stadion, razočaranja s Luza, velike partije s Groupama Arene kada smo deklasirali Ferencvaros i teško ponovljivog raspleta protiv Šahtara u Zagrebu. Petković i Olmo postali su megazvijezde, Livaković reprezentativna jedinica, Oršić i Perić reprezentativci.

Neki će zapljeskati i s ponosom se sjećati pet bodova i dobrih igara u Ligi prvaka, drugi će negodovati jer Dinamo nije napravio taj još jedan iskorak i ponovno prezimio. Barem u Europskoj ligi, a mogao je i u Ligi prvaka. Da smo umjesto Atalante prošli dalje, igrali bi s Valencijom. Ali koje god emocije na kraju prevladale, svi će se složiti da je 2019. bila posebna.

Kako su izgledale kulise stadiona na kojima smo krčili put ove sezone? Bilo je tu svega. Od praznih tribina protiv Saburtala, preko kratkih rukava protiv Ferencvarosa i Rosenborga, ludnice protiv Atalante, gostovanja na supermodernom Etihadu, šokova protiv Šahtara, do oproštaja od Europe u zadnjem kolu protiv Cityja.

Što ima ljepše za nas navijače od ovakvog kraja godine? Malo je nedostajalo da godina bude savršena, a i ovako je bila jedna od najuspješnijih u povijesti kluba. Čestitke svima u klubu, a najviše igračima i trenerima. Sada neka idu na zasluženi odmor, a na proljeće u nove pobjede.

I naša je udruga bila jako aktivna u 2019. godini. Tekuću smo godinu završili sa 160 članova, što je za 6 članova više nego 2018. godine. Ovo nam je nakon 2008. godine, kada smo imali rekordna 183 člana, druga najuspješnija godina po broju članova. Neka sljedeća bude još bolja. Dinamo smo uživo pogledali čak 22 puta što je apsolutni rekord u jednoj godini. Jedva čekamo nove utakmice.

gol rijeka