gs2020U četvrtak, 20. veljače 2020., u hotelu Ružica u Orahovici, održana je redovna Izborno-izvještajna skupština Udruge navijača Dinama iz Orahovice. Predsjednik Udruge otvorio je skupštinu i predložžio sljedeći dnevni red: 1) Izbor radnih tijela skupštine 2) Izvješće o radu udruge, Financijsko izvješće, Izvješće Nadzornog odbora 3) Rasprava i usvajanje izvješća 4) Izbor novog predsjedništva 5) Prijedlog programa rada za naredno razdoblje 6) Zaključna riječ.

Za predsjednika udruge i za naredni je mandat povjerenje članova dobio Damir Najmenik. Za dopredsjednika je izabran Ivica Unferderber, a za članove predsjedništva izabrani su: Zorislav Milković, Yaser Yahya, Milan Cigler, Alen Kadežabek, Ivan Grgurić, Vladimir Grgurić, Tomislav Pernar, Mario Krščanski i Miro Baltić.  Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Snježana Konopek za predsjednicu, Darko Čiš i Ivan Jurišić za članove.

 

IZVJEŠĆE O RADU ZA 2019. GODINU

 U novu smo godinu tradicionalno krenuli radno. Prošle godine nismo krenuti s učlanjivanjem na Silvestrovo kao prethodnih godina, nego dva dana prije, u subotu 29. prosinca. Razlog je bio jednostavan. Mislili smo da će puno više ljudi doći na učlanjivanje u subotu, nego na staru godinu koja je za mnoge radni dan, što se pokazalo i točnim jer smo već prvog dana imali 48 članova. Godinu smo završili sa 160 članova, što je bilo za 6 članova više nego prethodne godine, a imali smo članove i iz Amerike i Australije. To nam je nakon 2008. druga najuspješnija godina po broju članova. Trenutno u 2020. godini već imamo 121 člana.

Naše djelovanje promatrano prema kronologiji događanja ogleda se u sljedećim aktivnostima:

-       Nogometnu smo sezonu otvorili u veljači, i to na Valentinovo, kada je nekoliko naših članova bilo na utakmici u Plzenu gdje je Dinamo igrao prvu utakmicu 1/16 finala Europske lige protiv Viktorije.

-         Već sredinom veljače došli smo do brojke od prvih 100 članova.

-      Nakon što smo dominantno projurili skupinom Europa lige, gdje smo osvojili prvo mjesto te izborili prolazak europske skupine nakon 49 godina, sada smo izbacili Viktoriju Plzen i tako se plasirali u osminu finala. Na utakmici protiv Viktorije bilo je 20 naših članova.

-        Već na sljedećoj europskoj utakmici protiv Benfice imali smo tridesetak naših članova na maksimirskim tribinama, a na toj je utakmici naša mlada članica, Ena Majačić iz Slatine, na teren izašla s igračima držeći ih za ruke.

-       Bili smo na utakmici Dinamo-Osijek koja je završila pobjedom 3:0 i na utakmici Dinamo-Rijeka koja je završila Dinamovom pobjedom od 3:1

-      Na Izvanrednoj skupštini GNK Dinamo, 11. ožujka 2019., predsjednik Udruge navijača Dinama iz Orahovice Damir Najmenik, po treći je put zaredom izabran u skupštinu kluba, i to u godini najvećeg klupskog uspjeha unazad 50 godina.

-          Bili smo u Gorici na utakmici Gorica-Dinamo

-          28. ožujka 2019., u hotelu Ružica u Orahovici, održana je redovita Godišnja skupština.

-          Sljedeća utakmica na kojoj smo bili je utakmica koja je odigrana na Veliki petak u Koprivnici i na kojoj je Dinamo osigurao jubilarni 30. naslov prvaka.

-          Bili smo u Zagrebu na polufinalu Kupa. Igrali su Dinamo i Osijek. Dinamo je pobijedio 2:0.

-          Bili smo i u Osijeku na uzvratu.

-          Bili smo na finalu Kupa u Puli gdje Dinamo nije uspio i drugu godinu zaredom osvojiti dvostruku krunu

-     Nakon iznenađujućeg poraza od Rijeke u finalu hrvatskog Kupa, naši su igrači na teren istrčali silno motivirani i u zadnjem kolu pobijedili Hajduk 3:1. I na toj smo utakmici bili u velikom broju.

-    Naša je udruga od samog osnutka poznata po humanitarnim aktivnostima. Do sada smo, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogli mnogim obiteljima s orahovačkog područja, a prošle smo se godine uključili u akciju za malog Marka Bogdanića tako što smo na njegov žiro račun uplatili 500 kn.

-      Nastupili smo na 12. memorijalnom turniru u Dolcima. Ovaj je turnir pokrenut prije 12 godina, a posvećen je poginulom hrvatskom branitelju Branku Jakliću i nažalost prerano preminulom Zlatku Mihelčiću. Mi smo odigrali dvije utakmice i obje časno izgubili, no što je najvažnije podržali smo organizatore i pojavili se na turniru.

-      Mala, ali odabrana ekipa, bila je i na utakmici Superkupa između Dinama i Rijeke kada su naši igrači u maksimirske vitrine donijeli novi trofej.

-         Bili smo na utakmici Dinamo-Ferencvaros

-         Bili smo na prvenstvenoj utakmici u Osijeku koja je završila 0:0

-       Nekoliko je naših članova bilo i u Budimpešti na utakmici između Ferencvarosa i Dinama koju smo pobijedili 4:0

-       Isto tako, bili smo na utakmici protiv Rosenborga koja je odlučivala o sudioniku elitne Lige prvaka. Stotine klubova sanja igranje u Ligi prvaka i nikada ju neće zaigrati, a Dinamo ju je prošle godine igrao već sedmi put.

-      Bili smo na sve tri domaće utakmice Lige prvaka – protiv Atalante, Šahtara i Manchester Cityja, , a utakmica protiv Atalante i pobjeda od 4:0 ostat će zlatnim slovima upisana u povijesnim knjigama.

-       Bili smo i na gostovanju u Manchesteru.

-        U Donjoj smo Mahali posjetili grob velikana hrvatskog glumišta i velikog Dinamovca Ive Gregurevića. Inače u Donjoj Mahali klub se zove Dinamo, a nekada su imali slastičarnicu, pekarnicu, gostionicu i trgovinu koje su se zvale Dinamo.

-      19. listopada za sve svoje članove organizirali smo druženje na orahovačkom jezeru. U prekrasnom ambijentu i po lijepom vremenu na feštu, koju smo organizirali Dinamu u čast, odazvalo se mnoštvo Dinamovaca koji su zadovoljni otišli svojim kućama.

-      U prigodi nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana, predstavnici Udruge navijača Dinama iz Orahovice Ivica Unferderber, Tomislav Pernar, Yaser Yahya, Vladimir Grgurić i Damir Najmenik obišli su i upalili svijeće na grobovima naših preminulih članova i poginulih hrvatskih branitelja na orahovačkom, dolačkom i čačinačkom groblju.

-          Predstavnici udruge tradicionalno su posjetili herojski grad Vukovar te na taj način obilježili 28. godišnjicu pada grada. U gradu gdje se stvarala Hrvatska, odali smo počast svima koji su položili život za Domovinu, dok smo na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata položili vijenac.

-          Bili smo na utakmici Dinamo-Hajduk 1:1

-          Koncem godine predsjednik udruge bio je na Godišnjoj skupštini GNK Dinamo, na sastanku povjerenika i na Božićnom domjenku koji je organiziran u kavani Johann Franck i na kojemu su goste zabavljali Novi fosili.

-          Uoči nove godine, za našu je udrugu stiglo još jedno veliko priznanje. Predsjednica Uprave Dinama Vlatka Peras nazvala je predsjednika udruge i obavijestila ga da ulazi u Izvršni odbor humanitarne zaklade "Nema predaje" koja se osniva početkom ožujka. Predsjednik udruge Damir Najmenik predstavljat će u odboru sve povjerenike i članove kluba kojih je u prošloj godini bilo oko 15.000. To je još jedno priznanje našoj udruzi za rad i humanitarne aktivnosti kroz sve ove godine.

-          Ukupno smo u 2019. godini bili na 22 Dinamove utakmica, što je apsolutni rekord otkako postoji udruga.

2019. godina bila je jedna od najuspješnijih godina u dugogodišnjoj povijesti kluba. Nakon 49 godina prezimili smo u Europi i igrali u osmini finala gdje smo ispali od Benfice, juniori su igrali četvrtfinale Lige prvaka i izgubili od Chelsea, Dinamo II je igrao finale International Cupa gdje je poražen od Bayerna, seniori, juniori i kadeti osvojili su naslov prvaka, a seniorska momčad je igrala značajnu ulogu u Ligi prvaka i do zadnjeg kola bila u igri za prolaz dalje. Sve te uspjehe popratila je i naša udruga. Sve ovo o čemu sam ovdje govorio možete provjeriti na našoj web stranici.

predsjednik udruge:

Damir Najmenik

gs1