zgusrcu 2020Ovih smo se dana mogli uvjeriti kako je nogomet zaista samo sporedna stvar u našim životima. Prvo nas je zadesio koronavirus, a kada smo pomislili da ne može gore, jutros nas je probudio potres koji je najjače pogodio stanovnike Zagreba i okolice. Više nije važno tko za koga navija, tko je iz koje stranke. Svi opet dišemo kao jedno i to nas čini ponosnima. Ljudskost je svuda oko nas. Ponosni smo što smo Hrvati!

Često se ljutimo na Bad Blue Boyse i nikako ne možemo shvatiti neke njihove postupke, ali kad je najteže oni su uvijek na prvoj crti. I ovaj su put pokazali svoju humanost i veliko plavo srce. Izašli su na ulice i pomogli preseliti rodilište. Kao i toliko puta do sada, od Domovinskog rata pa do svih nedaća koje su pogodile Hrvatsku posljednjih godina, pripadnici hrvatskih navijačkih skupina uvijek su među prvima priskakali u pomoć sugrađanima. To je za svaku pohvalu. Svaka čast, dečki! To je veliko hrvatsko srce.

Jedva čekamo da sve ovo prođe i da se vratimo na stadione i normalnom životu. A Zagreb? Zagreb će biti još bolji i ljepši. U to sam siguran. Naš glavni grad često je bio inspiracija najvećim pjesnicima i glazbenicima koji su ga lijepo opjevali.

O Zagrebu su pisali August Šenoa, Antun Gustav Matoš, Vladimir Nazor i ostali veliki pjesnici. O njemu su pjevali Ivo Robić, Zdenka Vučković, Drago Diklić, Ivica Šerfezi, Arsen Dedić, ITD Band, Prljavo kazalište i mnogi drugi.

Čuvajte se i vidimo se vrlo brzo uz pjesmu Zagreb je najljepši grad...