nenad bjelica dinamo spartak trnava Danas smo se oprostili od Nenada Bjelice, od trenera koji je napravio sjajne stvari od svibnja 2018. godine kada je preuzeo klupu plavih. I zauvijek će ostati zapamćen po onome što je napravio u tom razdoblju. Ostat će upisan u povijest kao trener koji je nakon 49 godina čekanja odveo Dinamo u europsko proljeće. Bili su to najljepši dani za sve navijače Dinama. Neno, hvala ti na svemu i sretno u nastavku karijere!

Bilo je i prije velikih utakmica, pa i većih suparnika od tih protiv kojih je Bjelica maestralno vodio Dinamo u Europskoj ligi, ali bilo je i puno manjih pa Dinamo nije uspijevao proći skupinu i dočekati proljeće. Bjeličin je Dinamo u skupini u kojoj su bili Fenerbahçe, Anderlecht i Spartak Trnava bio pobjednik, otišao u proljeće. I tamo izbacio Viktoriju Plzen, stigao do osmine finala i dviju “knap” utakmica protiv Benfice od koje je ispao u lisabonskim produžecima.

Ispalo je tako i bolje za nas što nismo prošli Young Boyse u kvalifikacijama za Ligu prvaka, iako se nešto manje zaradilo. No vratio se nogomet u Maksimir, vratili su plavi igrači i Bjelica navijače. A onda sezonu kasnije ušli smo i u Ligu prvaka te do posljednje minute bili “živi”, imali u rukama prolazak skupine u kojoj su još bili Manchester City, Atalanta i Šahtar. I uvijek ćemo žaliti za tom utakmicom s ukrajinskim velikanom, imali smo 3:1 samo nekoliko minuta prije kraja i na koncu s 3:3 ispali. No, napravio je Dinamo velike stvari, a Bjelica je kao najveću istaknuo: "Naša je najveća pobjeda povratak navijača u Maksimir".

Bili su to dani kad se u redovima od zore čekalo da se otvore blagajne za europske utakmice. Svi ti rezultati Dinama, ali i njegove igre podignuli su i ugled našeg kluba, ali i vrijednost igrača. Malo tko je od nas baš jako vjerovao u igrače kao što su Petković, Oršić, Dilaver, Kadzior... a on je, zajedno s članovima Uprave složio sjajnu momčad. Uspio je održati dobru atmosferu u svlačionici koja je bila prepuna igrača, nije bilo nikakvih pretjeranih iskakanja, izražavanja nezadovoljstva.

Uveo je i novost u naš nogomet. Nitko prije njega nije od utakmice do utakmice promijenio svih 11 igrača, a on je i s tim rotacijama uvjerljivo osvojio naslov prvaka, odnosno dva jer i ovo prvenstvo, kad i ako bude nastavljeno, može se njemu pripisati jer je odmakao 18 bodova drugoplasiranoj Rijeci. Digao je Olma, Petka, Oršića... Kod njega je Dani Olmo sazrio kao igrač i prodan je za 20 milijuna eura, što će možda još znatno narasti s bonusima, kod njega je Livaković postao prvi vratar reprezentacije, Petković je postao reprezentativac, kao i Oršić, bio je i Perić na Dalićevoj listi dok se nije ozlijedio.

I mogli bismo sad nabrajati još puno toga dobroga što je napravio Bjelica. Uz to što je imao minimalni broj “kikseva”, ostat će upisan zlatnim slovima. Još jednom hvala na svemu. Nećemo te zaboraviti, a novom treneru želimo barem isto toliko uspjeha koliko je imao Nenad Bjelica.

Nenad Bjelica Dinamo Atalanta