ivanusec wacDinamo je u zadnje tri europske sezone po skupinama odigrao 16 utakmica. Znate li koliko ih je izgubio? Samo tri. I to od dva kluba - Manchester Cityja i Atalante. Onda pogledate ljestvicu i vidite da je Dinamo jedini od 80 klubova koji se natječu u Ligi prvaka i u Europskoj ligi koji u četiri kola nije primio zgoditak. Još više čari svemu ovome daje podatak da je prema UEFA koeficijentu Dinamo u posljednje tri sezone u Europi 29. klub. To su nevjerojatni, čudesni podaci. Čestitamo!

Dinamo ne samo da je sinoć pregazio Wolfsberger, nego je i četvrtu utakmicu u skupini ostao netaknute mreže. Ne znam je li se to ikada u povijesti dogodilo. Sumnjam. Istina, do ove sinoćnje utakmice nismo izgledali uvjerljivo, ali u ovim izvanrednim okolnostima odigrali smo četiri europske utakmice bez poraza i to je jedino bitno.

Samo jedan bod iz preostale dvije utakmice trebao bi nam biti dovoljan za još jedno prezimljavanje u Europi. Nešto što smo čekali 50 godina, postat će nam normalna stvar. Sjajan je to podatak. To je još jedna činjenica da je Dinamo postao ozbiljna momčad u europskim okvirima, odlično posložena i vođena svih ovih godina.

Sinoć su svi manje-više bili jako dobri. Nećemo sad nakon ovako velike pobjede tražiti dlaku u jajetu, no jednog igrača moramo izdvojiti. Kapetan Arijan Ademi već sada se može svrstati među najveće Dinamove legende. Njegov doprinos u zadnjih 10-ak godina je nemjerljiv. Livaković, Petković i Oršić su hrvatski reprezentativci, Gvardiol i Majer buduće zvijezde, ali Ademi je jedan i jedini. Kapa do poda kapetane!

Idemo u nove pobjede. Nadamo se već za tjedan dana.

wac big