iznad svih dinamoNa naslovnoj se fotografiji vidi kako smo prije dvije godine slavili Dinamovo proljeće. Bilo je to ostvarenje dugogodišnjeg sna mnogih generacija plavih navijača. Danima smo slavili taj uspjeh, no samo dvije godine kasnije stigli smo i do drugog europskog proljeća. To je današnji Dinamo. To je posljedica dugogodišnjeg igranja u Europi i zbog toga je Dinamo postao toliko moćan u europskim okvirima. Velike čestitke igračima, treneru i upravi! Vi ste fenomen!

I nakon pet kola smo jedina ekipa u Europi bez primljenog gola u grupnoj fazi. Možete li vjerovati? Pa to je teško ostvariti i u HNL-u, a kamoli ne u Europskoj ligi gdje igrate protiv jednog CSKA, nizozemskog velikana Feyenoorda i ausrtijskog Wolfsbergera.

Najbolji klub u ovom dijelu Europe sinoć je porazio i Feyenoord usred Rotterdama i to nam je 12. uzastopna utakmica bez poraza u grupnoj fazi Europa lige. U tih 12 utakmica imamo 8 pobjeda (Celtic, Fenerbahče, Anderlecht, dva puta Spartak Trnava, dva puta Wolfsberger i Feyenoord) i 4 remija (Fenerbahče, Anderlecht, Feyenoord i CSKA). U zadnjem kolu imamo povijesnu šansu napraviti što nikada nitko prije nije napravio.

Dinamo nas uveseljava zadnjih 15-ak godina, ali ovaj uspjeh u vrijeme pandemije, zabrinutosti i nesigurnosti je nevjerojatan. Pobijedili smo veliki klub na njegovom terenu, izborili još jedno europsko proljeće, napunili blagajnu, podigli klupski i nacionalni koeficijent, podigli cijenu igračima i klubu. Sve ovo do prije nekoliko mjeseci je izgledalo kao znanstvena fantastika, ali to je izgleda postalo novo normalno. Kao što sam već prethodno pisao, nešto što smo čekali gotovo 50 godina postat će normalna pojava. To se zove pametna klupska politika.

iznad svih dinamo big

Moram i ove godine, kao i prethodnih 15-ak, izraziti sućut svima koji su nakon odlaska Bjelice prognozirali i priželjkivali rezultatsko urušavanje i to ne samo u Europi, nego i u HNL-u. Govorili su kako je odrađen najlošiji prijelazni rok u povijesti, kako se nikoga nije dovelo u zamjenu za prodane igrače. Kako je to već običaj nabacivali su se blatom i govorili kako je s Bjelicom otišao i europski Dinamo. Na ruku im je išlo i to što je u svlačionicu došlo puno novih imena. Otišao je Olmo i još nekoliko bitnih igrača, a došli su igrači koje je trebalo uklopiti i dovesti u optimalnu formu.

Trener Zoran Mamić sve je to uspio. Od obrane koja je izgledala kao švicarski sir uspio je stvoriti neprobojan bedem. Gledamo Lauritsena i Theophila i ne možemo vjerovati kako djeluju sigurno i neprelazno. Što tek reći za bekove Gvardiola i Moharamija? Ne znaš koji je bolji. Tu se uskoro pridružuje i Perić, a i jedan od najboljih golmana Europe Dominik Livaković je još uvijek u našem dvorištu. Petković se budi i izgleda sve bolje, Majer konačno pokazuje zašto nosi broj 10 na leđima, a kapetan Ademi je ušao u legendu već kao igrač. Ako je ikada postojao igrač koji se ima pravo nazivati legendom kluba, onda je to naš kapetan. Tu su i svi ostali igrači. Ponosni smo do neba.

iznad svih dinamo 1

Evo za kraj samo mali podsjetnik na novinske napise. Samo dva mjeseca nakon tih  njihovih katastrofičnih najava Dinamo je prvi u HNL-u i prvi u Europskoj ligi s 11 bodova i gol razlikom 6:0. Jedini smo od 80 klubova koji se natječu u europskim natjecanjima bez primljenog pogotka.

Moglo bi se reći vrlo dobar uspjeh za klub koji je u rasulu, koji je opljačkan, koji nema trenera i koji je rasprodao sve što vrijedi, a nije doveo adekvatne zamjene. Umjesto toga imamo 15 godina dominacije kojoj se ne nazire kraj. Morat će se još malo strpiti. Dok oni smišljaju kako i ovaj veličanstveni uspjeh umanjiti, mi slavimo.

VOLIM TE DINAMO!!!

rasprodaja