Screenshot 1U ponedjeljak 7. prosinca, u hotelu Sheraton, održana je redovna sjednica Skupštine GNK Dinamo. Bila je to još jedna sjednica koja je pokazala kako se i u ovim teškim vremenima sjajno radi u klubu i kako se drži dostignuti novo kvalitete. Dok gotovo svi klubovi završavaju godinu na izmaku u minusu, Dinamova dobit u 2020. godini trebala bi biti preko 20 milijuna kuna. Prilično dobri rezultati za klub koji "propada i koji je pokraden".

Sukladno epidemiološkim mjerama propisanim od strane nadležnih institucija te zbog većeg broja sudionika skupštine, događaj nije bilo moguće održati na stadionu u Maksmiru, nego je održan u hotelu Sheraton. Redovnoj je skupštini nazočilo 56 od ukupno 80 članova.

Vlatka Peras, predsjednica Uprave, naglasila je velike klupske rezultate u godini na izmaku. Dinamo je u njoj obranio naslov prvaka Hrvatske te će drugi put u zadnje tri sezone prezimiti u Europi. Apostrofirani su i sjajni rezultati juniorske momčadi, dok se dotaknula i maksimirskog stadiona koji je i dalje naša najveća boljka. Znamo da će i to jednog dana doći na red, a to će biti kad u gradu tako odluče. Bez partnerskog odnosa teško.

Uspjesima GNK Dinamo u sezoni na izmaku svakako treba dodati sjajan podatak o mjestu koje klub zauzima na klupskoj tablici UEFA-e. Dinamo je na nevjerojatnom 29. mjestu. Biti u elitnom društvu najboljih europskih klubova na ponos je svakom pravom navijaču. Takav rezultat mjeren profesionalnim kriterijima UEFA-e pretpostavlja odgovornu i mudru klupsku politiku koja se ne služi jeftinim PR trikovima, već svoj rad temelji na znanju, visokim sportsko-nogometnim kriterijima i dugoročnoj politici i ciljevima.

To što Dinamo radi svjetski je raritet. Imati protiv sebe ultrase i medije, uz to doživjeti potres u Zagrebu i globalnu pandemiju, a usput završiti godinu u plusu i na prvom mjestu u Europa ligi bez primljenog pogotka u prvih pet kola, do sada je nezabilježen slučaj u svijetu sporta. Dinamo je tu prvak svijeta. Pročitao sam da su samo Manchester United i Juventus uspjeli sačuvati netaknutu mrežu u prvih pet kola, ali se zapitajte u kakvim uvjetima oni nastupaju, a u kakvim naš klub.

Prije skupštine, u Plavom je salonu održana sjednica Upravnog odbora Zaklade "Nema predaje" gdje smo odlučivali o prijavama za natječaj. Više o tome bit će na stranicama zaklade ovih dana.

sheraton big