orsa tottenhamOdakle početi? Kako ispričati priču o čudu koje se sinoć dogodilo u Maksimiru? U danima kada se u Dinamu pričalo o svemu samo ne o nogometu, Dinamo je došao do najveće pobjede u povijesti kluba. Kao što se godinama pričalo o pobjedama protiv Eintrechta i Leedsa kada je naš klub osvojio Kup velesajmskih gradova, tako će se još godinama prepričavati kako je Dinamo pobijedio Tottenham s Mourinhom, Kaneom, Baleom i ostalim zvijezdama.

Ljudi moji, Dinamo je među osam najboljih u Europskoj ligi. Dinamo je ostvario najbolji plasman u posljednjih 50 godina. Dinamo je iz daljnjeg natjecanja izbacio 11. najvrjedniju momčad svijeta. I to na kakav način - 3:0! Sanjamo li? Pa nijedan naš klub nikada nije napravio ovakav pothvat i eliminirao ekipu takve snage. 18. ožujka i svaki detalj utakmice pamtit ćemo dok smo živi. 

Ne samo da smo dostigli i prestigli rezultat iz prve utakmice, nego način na koji smo to napravili i kontekst u kojem se to dogodilo je ravan senzaciji. Prije samo tri dana ti su igrači ostali bez trenera, a zlobni novinari su se natjecali tko će više popljuvati Dinamo i radovali se raspadu kluba. I opet ništa od toga. Dinamo se opet izdignuo iznad svega i razveselio sve svoje navijače kao nikada do sada.

slavlje tottenham

Svi su igrači bili na vrhunskom nivou, ali Mislav Oršić odigrao je utakmicu života. Ne sjećam se kako je igrao Štef Lamza o kojemu smo toliko slušali, ali od ovoga ne može bolje. Ovo je vrh. Kad netko onako "izbuši" reprezentativnog golmana Francuske, onda taj igrač postaje besmrtan.

Teško je reći koji je pogodak bio ljepši. Je li to bio prvi u suprotne rašlje ili slalom u Messijevom stilu za 3:0. Oršić je postao Dinamov čovjek za ključne golove i pobjede. Sa 17 golova postao je najbolji Dinamov strijelac u povijesti europskih natjecanja. Za dva je pogotka preskočio legendarne Zambatu i Cvitanovića. To je stvarno za naklon do poda.

Ove sezone u deset europskih utakmica imamo sedam pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, i to onaj u Londonu kojega se nitko neće sjećati. Čestitamo svim igračima, trenerima Zoranu Mamiću, Damiru Krznaru i njihovim pomoćnicima te svim članovima uprave koji su od Dinama napravili svjetski klub. To nijedna presuda ne može promijeniti.

Idemo dalje. Prvo je na redu Gorica, a onda uskoro i Villarreal. Žuta je podmornica već jednom potonula u Maksmiru prije 11 godina. Zašto ne bismo ponovili taj uspjeh? Ako smo mogli protiv Tottenhama, možemo i protiv njih. Ovaj se Dinamo više nikoga ne boji. Odlične igra i dominacija u Europskoj ligi svrstali su Dinamo među samu europsku elitu. 

slavlje tottenham 1