sastanak povj 2021Ugodno druženje, jačanje zajedničkog duha, zdušna potpora momčadi, ponovno izražena nada i vjera u pokretanje projekta izgradnje stadiona i razmjena ideja, iskustva i novosti oko aktualnih pitanja vezanih uz Dinamovu svakodnevicu. U takvom je ozračju prošao redoviti godišnji sastanka Dinamovih povjerenika upriličen u prostorijama maksimirskog stadiona u uvertiti prvenstvene utakmice protiv Rijeke koja je završila 3:3.

Sastanku su u ime kluba prisustvovali predsjednica Uprave Vlatka Peras, članovi Uprave Amra Peternel i Krešimir Antolić, a poticajni je govor održao predsjednik kluba, Mirko Barišić:

– Svima nam je drago da smo se, nakon dulje vremena, ponovno uspjeli okupiti i posebno mi je zadovoljstvo vidjeti koliko ste aktivni na terenu.

Predsjednik Barišić pritom je povjerenike ponovno podsjetio na goruće pitanje:

– Ocijenili smo da nam baš nitko neće pomoći u ideji izgradnje stadiona, a to je iznimno bitna tema za egzistenciju kluba. Grad nam u toj priči treba biti partner kako bi nam omogućio izgradnju kroz koncesiju ili pravo građenja. Time bi Dinamo prihvatio odgovornost izgraditi stadion kapaciteta između 25.000 i 30.000 gledatelja po svim modernim uzusima. Bila bi to urbanistička i kulturološka ljepotica ovoga grada. U cijeloj priči, dakako, moramo sve dobro ispitati, nećemo ulaziti ni u kakve rizike. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti i da ćemo s Gradom postići takvo partnerstvo. Dinamo će uza sve to morati i dalje držati ljestvicu visoko, težiti tome da bude najbolji u Hrvatskoj i da visoko kotira u europskim nadmetanjima. Doživljavamo određene probleme i udare, ali naša Uprava i naši organi zaslužuju svaku potporu – istaknuo je predsjednik Barišić.

Povjerenicima je pozdravni govor uputio član Uprave, Krešimir Antolić:

– I ovaj je sastanak iniciran s idejom da vas potaknemo na još veću aktivnost na terenu, želimo vas ohrabriti u pitanjima vezanima uz organizacijski i sportski dio kluba. Što se stadiona tiče, puno smo puta o tome već elaborirali i jasno je da ćemo se u toj temi moći uzdati isključivo u sebe same.

Voditeljice odjela za članstvo, Ljubica Matanović i Marija Tipura, uručile su prigodne nagrade i poklone najboljima iz redova povjerenika. Na popisu laureata su Zlatko Premuš, povjerenik s najvećim brojem članova, zatim Damir Žigrović kao najaktivniji povjerenik, potom Mario Primorac i Mate Tokić kao dobitnici nagrade za izniman napredak u broju članova, zatim Igor LisakStanko Lazar i Stipa Kovačević kao povjerenici s više od 300 prikupljenih članova, Zdenko Kalkan i Mario Paponja za iznimno zalaganje te Ivo Rogalo i Ante Biško za prikupljenih više od 200 članova.

Posebnu je nagradu dobila Lana Mravlinčić, koja je Dinamova članica doslovno od – dana rođenja. Za to je “krivac” njezin djed Ivica Županić, koji ju je učlanio neposredno po njezinu rođenju i to tako što se nakon cjelonoćne vožnje iz Vinkovaca do Zagreba pojavio pred klupskim vratima s fotografijom tek rođene unukeLana je danas 16-godišnja djevojka i ponosno je primila Dinamovu posebnu nagradu.