gs2022udruga

Udruga navijača GNK Dinamo Orahovica održala je svoju redovnu, godišnju skupštinu u nazočnosti orahovačkog gradonačelnika Saše Ristera te članova udruge. Izvješće o radu podnio je predsjednik udruge Damir Najmenik istaknuvši kako je prošla godina bila najteža do sada za sve navijače i ljubitelje nogometa. Izvješće o radu pročitajte u nastavku. Zahvaljujemo se našem članu Damiru Kelavi koji nas je ugostio u prekrasnom prostoru Pan parketa.

 

 IZVJEŠĆE O RADU ZA 2021. GODINU

U novu smo godinu tradicionalno krenuli radno. Zadnji je dan u godini bio u znaku Dinama. Na Silvestrovo smo svim ljubiteljima plave boje organizirali druženje i zakusku, a svaki je dinamovac prilikom učlanjivanja na poklon dobio zidni i džepni kalendar te smo već prvi dan imali 55 članova. Što se tiče 2021. godine, nju smo završili sa 122 člana, što je bilo dosta slabije nego prethodnih godina. Samo za usporedbu, ove godine već sada u travnju imamo toliko članova.

Naše djelovanje promatrano prema kronologiji događanja ogleda se u sljedećim aktivnostima:

-          Zaklada Nema predaje pokrenula je još krajem prosinca akciju prikupljanja novčanih donacija za pomoć stanovnicima područja pogođenih potresom u Banovini. Kako je naša udruga od samog svog osnutka poznata po humanitarnim aktivnostima naravno da ni ova akcija nije mogla proći bez nas. Svojim smo skromnim prilogom od 1.000 kn pomogli Upravnom odboru Zaklade koji je donio odluku da se nakon razornog potresa pomogne selu Pecki koje je od Petrinje udaljeno 15-ak kilometara. Riječ je o selu u kojem živi manje od 100 stanovnika čiji su domovi većinom uništeni ili oštećeni u potresu te koje je jako nastradalo još u Domovinskom ratu, osobito 16. kolovoza 1991. godine kada je izvršen masakr nad mještanima i policijom. Za to smo kao udruga dobili i zahvalnicu.

-          Predsjednik udruge bio na redovnoj skupštini GNK Dinamo koja je održana 8. ožujka 2021. u hotelu Westin. Prije skupštine predsjednik se u ime udruge u fan shopu upisao u Knjigu sjećanja na preminulog Cicu Kranjčara, a zatim je otišao na Mirogoj gdje je položio vijenac i upalio svijeću na njegovom grobu te na grobovima Slavena Zambate, Krasnodara Rore, Josipa Kužea, Dražena Petrovića, Zlatka Saračevića i Rajka Dujmića. Također je bio i na Godišnjoj skupštini kluba u mjesecu prosincu.

-          U utorak 27. srpnja 2021., za vrijeme utakmice Omonia-Dinamo, u caffe baru Matko održana je redovna Godišnja skupština Udruge navijača Dinama iz Orahovice kojoj je uz veliki broj članova nazočio i orahovači gradonačelnik Saša Rister.

-          Zatim je predsjednik udruge bio u Zagrebu na redovitom sastanku Dinamovih povjerenika

-          Predstavnici udruge i ove su se godine u povodu blagdana Svih svetih prisjetili svih poginulih hrvatskih branitelja i svojih preminulih članova. Članovi udruge odali su počast na četiri mjesna groblja u Orahovici, Čačincima, Dolcima i Donjem Predrijevu.

-          Naš član Yaser Yahya tradicionalno je, u ime udruge, trčao Memorijalnu utrku Kokočak-Orahovica u sjećanje na poginule hrvatske branitelje

-          I naša se udruga, kao i mnogi drugi, uključila u humanitarnu akciju kojom se pomaže djevojčici Kiari koja je otišla na skupo liječenje u Ameriku. Tako smo na račun obitelji Goršić uplatili 1.000 kn. Koliko čujemo, liječenje ide jako dobro i nadamo se da će se malena Kiara potpuno izliječiti od ove rijetke bolesti.

-          Budući da su epidemiološke mjere vrijedile sve tamo do ljeta, i da se nije moglo ići na utakmice, mi smo u 2021. godini bili na 9 utakmica, što i nije malo obzirom na okolnosti.

predsjednik:

Damir Najmenik

 

 

gs2022velika 2